![]() |
Keloğlan'ın Kuzu Sevgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Keloğlan'ın Kuzu SevgisiKeloğlan kasabaya giderken yolda bir kılıç bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamlardan biri orta yere bir kuzu getirmiş: " Şu kuzuyu kılıçla keselim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Keloğlan: " Aman ağalar, etmeyin, eylemeyin ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın haykırışı ses getirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son sözü Keloğlan söylemiş: " Kuzu eti yiyen olmasa kuzular kesilmez ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Keloğlan'ın Kuzu Sevgisi |
![]() |
![]() |
#2 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan'ın Kuzu SevgisiBATAKLIKTA KURBAĞA ARAYAN LEYLEK Bataklıkta kurbağa arayan bir leylek varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilge kurbağa ve birkaç kurbağa giderek zehirli kurbağayı bulmuşlar ve olanları anlatmışlar ![]() ![]() Bunun üzerine zehirli kurbağa: " Dediğinizi yapmazsam yıllar sonra beni kimse hatırlamaz mı? " diye sormuş ![]() Bilge kurbağa: " Tabi hatırlamaz ![]() ![]() ![]() Zehirli kurbağa: " Ben unutulmak istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------- YAVRU AYI TOMBİK Ayının biri üçüz yavrulamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün geyik ayılara yakalanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tombik: " Evet, ben Tombik'im ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne ayı: " Benim güzel oğlum, ben seni terk etmedim, ormanda kaybettim ![]() ![]() Tombik: " Çok mu aradın? Onun için defol git, gelme peşimizden diyordun ![]() Anne ayı: " Tombik, ben senin annenim, seni ben doğurdum ![]() Tombik: " Doğru, doğurdun ama beni bu geyik büyüttü ![]() ![]() Anne ayı, Tombik'in geyiği bırakmayacağını anlamış ve iki yavrusuyla oradan uzaklaşmış ![]() ![]() ----------------------------------------------------------- KARTALLAR ÖRDEK OLMAZ Ördekler, daireler çizmişler, aralarında oyunlar oynarlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yüzyıllar geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Keloğlan'ın Kuzu Sevgisi |
![]() |
![]() |
#3 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan'ın Kuzu SevgisiKORKAK ASLAN Kral aslan çok korkakmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurnaz tilki: " Sayın kralım, beni baş vezir yaparsanız sorunu kısa zamanda çözerim ![]() ![]() Kral aslan: " Yeter ki savaş çıkmasın, altınlar bitmesin de ne istersen yap ![]() ![]() ![]() Baş vezir tilki saraydan çıkıp gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------- MAVİ YARASA Çok büyük bir mağarada milyonlarca yarasa yaşıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarasalar, fikir üstüne fikir eklemeyi bilmezlermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir genç yarasa varmış ki, bambaşka duygular içindeymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mavi yarasa aylar boyunca düşüncelerini diğer yarasalara anlatmış ![]() ![]() ![]() Bir gün öğleye doğru milyonlarca yarasa mağaradan dışarı çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
|