Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrılan, bildirmeyi, dairesine, kurulundan, lerin, ortaklarını, sgkya, unutmayın, vergi, yönetim

A.Ş 'lerin Yönetim Kurulundan Ayrılan Ortaklarını Vergi Dairesine ve SGK'ya Bildirmeyi Unutmayın.

Eski 02-16-2016   #1
Şengül Şirin

A.Ş 'lerin Yönetim Kurulundan Ayrılan Ortaklarını Vergi Dairesine ve SGK'ya Bildirmeyi Unutmayın.

AŞ LERİN YÖNETİM KURULUNDAN AYRILAN ORTAKLARINI VERGİ DAİRESİNE VE SGK YA BİLDİRMEYİ UNUTMAYIN

Kısa ve uzun vadeli sigorta kolları[12] bakımından sigortalılık;
· Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının sigortalılıkları bu görevlerinin bittiği tarihte sona erer Bu tarih, şirket yetkililerince ve sigortalılarca 10 gün içinde Kuruma bildirilir

· Limited şirket, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının sigortalılıkları hisse devrine ilişkin alınan ortaklar kurulu kararı ile hissenin devrine ilişkin tanzim edilen noter devir sözleşmesinin ve devrin pay defterine işlendiği sayfanın birer suretlerinin birlikte ibraz edilmesi veya hisse devri ticaret sicil memurluğuna tescil edilmiş ise ticaret sicil gazetesinde ilan edildiği nüshasının ibraz edilmesi kaydıyla ortaklar kurulu karar tarihi itibarıyla sona erer Bu tarih, sigortalılar ve şirket yetkililerince 10 gün içinde Kuruma bildirilir

· İflasın açılmasına mahkemece karar verilen şirketlerin ortaklarının sigortalılıkları sigortalının talebi hâlinde mahkemenin karar tarihinde, sigortalının talebinin olmaması hâlinde ise mahkemece iflasın kapatılmasına karar verildiği tarihte sona erer Bu tarih, sigortalılar ve şirket yetkililerince 10 gün içinde Kuruma bildirilir

· Tasfiyenin açılmasına mahkemece karar verilen şirketlerin ortaklarının sigortalılıkları sigortalının talebi hâlinde mahkemenin karar tarihinde sona erer Bu tarih, sigortalılarca, sigortalının talebinin olmaması hâlinde tasfiye kurulu kararının ticaret sicil memurluğunca tescil edildiği tarihte sona erer Bu tarih, ticaret sicil memurluğunca ve sigortalılarca 10 gün içinde Kuruma bildirilir

· Tasfiyesine şirketin ortaklar kurulu tarafından karar verilen şirketlerin ortaklarının sigortalılıkları sigortalının talebi hâlinde tasfiyenin başlanmasına karar verildiği tarihte sona erer Bu tarih, sigortalılarca, sigortalının talebinin olmaması hâlinde ise tasfiyenin sonuçlandığına ilişkin tasfiye kurulu kararının ticaret sicil memurluğunca tescil edildiği tarihte sona erer Bu tarihler, sigortalılarca ve ticaret sicil memurluklarınca 10 gün içinde Kuruma bildirilir
· Münfesih duruma düşen şirketlerin ortaklarının sigortalılıkları sigortalının talebi hâlinde şirketin münfesih duruma düştüğü tarih itibarıyla sona erer Bu tarih, sigortalılarca, sigortalının talebinin olmaması hâlinde münfesih duruma düşen şirketin tasfiyesinin sonuçlandığına dair tasfiye kurulu kararının ticaret sicil memurluğunca tescil edildiği tarihte sona erer Bu tarihler, sigortalılarca ve ticaret sicil memurluklarınca 10 gün içinde Kuruma bildirilir
· Mahkeme kararı ile iflasın, tasfiyenin açılmasına, ortaklar kurulu kararı ile tasfiyenin başlamasına veya münfesih duruma düşmesine karar verilen şirketlerin ortaklarından hizmet akdi ile çalışmaya başlayanların sigortalılıkları, çalışmaya başladıkları tarihte sona erer Bu tarih, sigortalılarca 10 gün içinde Kuruma bildirilir

Sigortalılığı sona erenlerin durumları sigortalı işten ayrılış bildirgesiyle Kuruma e-sigorta ile bildirilir 4b kapsamındaki sigortalıların sigortalılıklarının sona erdiği tarihten on (10) gün içinde sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile Kuruma bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyen kurum ve kuruluşlar ile tüzel kişilere aylık asgari ücret idari para cezası uygulanır Bu kişilerin meslek kuruluşlarına ya da vergi dairelerine olan yükümlülüklerini yerine getirmemiş olmaları, sigortalılığın sona ermesine ilişkin belge ya da bilginin verilmesine engel teşkil etmez

Sigortalı işten ayrılış bildirgesine kaydedilen bilgiler, 4b kapsamındaki sigortalılar için aylık prim ve hizmet belgesi ile bildirimleri yapılmayacağından ilgili aylık prim ve hizmet belgesinde de gösterilme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır Sigortalı işten ayrılış bildirgesini kâğıt ortamında verenler için, sigortalılığın sona ermesini takip eden on (10) gün içinde sigortalı işten ayrılış bildirgesi iki nüsha düzenlenir Biri düzenleyen kuruluşta kalır, diğeri ilgili Üniteye[13] gönderilir Sigortalıya, sigortalılığının sona erdiği ilgili Ünite tarafından yazı ile bildirilir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com