|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
belgelerde, düzenlenmesi, gelişmeler, kanunu, usul, uyarınca, vergi, yeni, zorunlu |
![]() |
Vergi Usul Kanunu Uyarınca Düzenlenmesi Zorunlu Belgelerde Yeni Gelişmeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Vergi Usul Kanunu Uyarınca Düzenlenmesi Zorunlu Belgelerde Yeni GelişmelerVergi Usul Kanunu Uyarınca Düzenlenmesi Zorunlu Belgelerde Yeni Gelişmeler – 04 ![]() ![]() ELÜS Alım Satım Belgesi Vergi Usul Kanunu Uyarınca Düzenlenmesi Zorunlu Belgeler Kapsamına Alındı ![]() 3 Haziran 2015 tarihli ve 29375 sayılı Resmi Gazete’de 452 Sıra No ![]() ![]() Bilindiği üzere, elektronik ürün senedinin (ELÜS) her bir alım satım işlemi için, Elektronik Kayıt Kuruluşu (EKK) tarafından elektronik ortamda elektronik ürün senedi alım satım belgesi (ELÜS alım satım belgesi) oluşturulmaktadır ![]() Bu Tebliğ ile söz konusu ELÜS alım satım belgesi Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmesi zorunlu belgeler kapsamına alınmakta ve bu belgeyi düzenleyenlere bilgi verme zorunluluğu getirilmektedir ![]() Buna göre, EKK’ya ELÜS’lerin her bir alım satım işlemi için düzenleme zorunluluğu getirilen “ELÜS alım satım belgesi” Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmesi zorunlu belgeler kapsamına alınmıştır ![]() ![]() Aynı Tebliğe ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yetkilendirilmiş EKK’ya, ELÜS alım satım belgesine ilişkin bilgilerin elektronik ortamda (Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi Transfer Sistemine (BTRANS) aracılığıyla) gönderilmesi zorunluluğu getirilmiştir ![]() Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 2015 tarihten başlamak üzere, EKK tarafından düzenlenen her bir ELÜS alım satım belgesine ilişkin bilgilerin takip eden ayın son günü saat 24 ![]() ![]()
![]() |
|