01-09-2015
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patatesli Pane Tavuk
Patatesli Pane Tavuk

MALZEME LİSTESİ:
2 tavuk göğüs
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
tuz
karabiber
PANELEMEK İÇİN:
2 yumurta
galeta unu
un
GARNİTÜRÜ İÇİN:
5 patates
4 soğan
taze biberiye
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Sütü ve maden suyunu dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Tavuk göğüsleri önce ortadan ikiye kesiyoruz, sonra enden dilimliyoruz Tavuk etlerini sütlü sosa buluyoruz ve içinde bekletiyoruz
Patatesleri soyuyoruz ve elma dilimi şeklinde doğruyoruz Büyük bir kaseye dilimlenmiş patatesleri koyuyoruz Üzerine biberiye yaprakları serpiyoruz Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve zeytinyağı döküyoruz İyice karıştırıyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz Üzerine patatesleri yayıyoruz Soğanları soyup halka doğruyoruz ve patatesleri karıştırdığımız kaseye koyup kalan sosla karıştırıp tepsiye koyuyoruz Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz Tavukları vakit varsa buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz Bir tabağa galeta unu, bir tabağa da un koyuyoruz Tavuk etlerini sostan çıkarıp önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa buluyoruz Isınmış sıvıyağda kızartıyoruz Havlu kağıt üzerine alıyoruz Servis tabağının kenarlarına patatesleri diziyoruz Ortasına da pane tavukları dizerek servis ediyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|