Cevizli – Kaymaklı Katmer |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Cevizli – Kaymaklı KatmerCevizli – Kaymaklı Katmer Malzemeler; 4 yaprak baklavalık yufka 60 gr kaymak – 1 rulo 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı; Bir adet yufkayı tezgâha serin üzerini erimiş tereyağı ile yağlayıp ikinciyi de üzerine serin ve bir daha yağlayın Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın![]() Kaymaktan küçük parçalar alıp yufkanın üzerine serpiştirin,1 tutam tozşeker ve cevizi serpin ve yufkayı zarf şeklinde kapatın ![]() Katmerleri fırında 180 derecede 15 dakika pişirin ve üzerine ceviz ve toz şeker serperek servis edin ![]() ardanın mutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|