![]() |
Bir Yol Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bir Yol HikayesiHayatını işine adamış yaşlı bir işadamı, lüks otomobiliyle, zaman zaman bir tren yolunun altından geçerdi ![]() O yoldan geçen otomobillere kahyalık eden adama da, gönlünden kopanı bahşiş niyetine uzatırdı ![]() Yoğun bir iş gününün akşamında, yine yoldan geçerken, bu kez kahyayı başka bir role soyunmuş buldu ![]() Kahya, yolun kenarındaki çimlerin üzerine sofrasını kurmuş, üç kişilik saz arkadaşıyla akşamı karşılıyordu ![]() Zengin işadamı, "Benim hayattan alamadıklarımı, bu adam alıyor" diye düşündü ![]() ![]() ![]() *** Çimlerin üzerindeki yoksul adamın sırları dökülüyordu ortaya ![]() ![]() Üç kişilik saz arkadaşıyla, hayatın ritmini tutturmuştu ![]() ![]() Zengin işadamı, o kahyanın içindeki mavilikleri görebiliyordu ![]() ![]() *** Birkaç dakikalık seyir zevkinden sonra, zengin işadamı, kendi hayatını koydu ortaya ![]() ![]() Hesap kitap üzerine kurulu bir hayatın içinde, böyle bir günü hiç yoktu ![]() O yoksul kahya, çimlerin üzerinde lokmaları götürürken, işadamının boğazına yumruk gibi oturdu gerçekler ![]() Hayat boyu, kendi içinde boğulan işadamı, gerçeklerinin dışına çıkmıştı da, seslenmek geçti içinden, sesi çıkmadı ![]() Oysa o çimlerin üzerindeki kahya, ışıldayan gözleriyle bağıra bağıra yaşıyordu ![]() *** İki resim arasında 7 değil, 77 fark vardı ![]() Sanayi tipi ilişkilerin çürüttüğü işadamı, halkın içine karışmak gerçeğinin çok uzağındaydı ![]() İzlediği "yoksul ama mutlu" filmin sonunu beklemeden, otomobiline binip evinin yolunu tuttu ![]() *** Biliyorum ki ![]() ![]() ![]() Yolunun üzerine çıkan o resim, işadamının beyninin duvarlarında asılı kalacak ![]() Parasıyla, "yaşıyor numarası yapan" işadamı, dünyanın hırsına yetişmek için koşarken ![]() ![]() ![]() Bir de bakmış ki, yol bitmiş olacak ![]() * * * BÜTÜN KRALLAR ÇIPLAK Avrupa Birliği'nin tek amacı vardı, ülke huzurunu yerle bir etmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Para insanı avlamak için en iyi yemdir ![]() * * * Yurda girmesi "gereken" 64 ton altının, yurda girmesine "gerek olmadığını" düşünenler çıkmış olamaz mı? * * * Mutluluk takvimi 19 Haziran 2010 Paranın uşağı olma, insan ol ![]() Güneşin batışını izle ![]() Yeşillik ye ![]() Sokakta basket at ![]() * * * Hala gözlerinle Isınıyorum Nasıl sevdiğimi Geceler bilir Asılmışsın kirpiğimin Ucuna Her akşam içimden Ağlamak gelir Yüreğimde saklı O derin sızı Hala benim için Bir başkası yok Ben seni istiyorum İmkansızı Çünkü imkansız diye Bir şey yok Hakkı YALÇIN
![]() |
|