![]() |
Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
ysnkrks
|
![]() Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)Zone Alarm Zone Alarm download kullanılması Windows XP ile her bir ağ bağlantısında(dial-up veya yerel ağ) tanımlayabileceğiniz hazır Firewall özelliği gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Programı internetten indirin ![]() ![]() ![]() Her bir ağ bağlantınızın özelliklerinde Advanced tabında Protect my computer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yes Şimdi ZoneAlarm'ı kurabilirsiniz ![]() ZoneAlarm'ın kullanımı ![]() Program görev çubuğuna yerleşecektir ![]() Şimdi bu ikona çift tıklayarak ZoneAlarm ayarlarına bir göz atalım ![]() tab : Alerts ![]() Show Alert popup Window internet üzerinden birisi sizin bilgisayarınızda gizli bağlantı kurabileceği açık bir port var mı diye kontrol ettiğinde, yani size port taraması yaptığında bir uyarı penceresi ile sizi uyarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tab : Security Yerel ağınız (local) ve internet bağlantınız için değişik güvenlik seviyeleri tanımlanmış durumda ![]() Yerel ağınız varsa Advanced düğmesi ile ayar yapmanız şart, yoksa firewall yerel ağınızın düzgün çalışmasına mani olabilir ![]() ![]() Advanced Bu ekranda yerel ağa bağlantınızı sağlayan ağ kartını seçmeniz gerekiyor, aksi halde ZoneAlarm yerel ağ üzerinden gelen bağlantılarıda engelleyecek ve ağda kimse sizi göremeyecektir ![]() ![]() İnternete bağlanalım ![]() Bağlantıdan kısa bir süre sonra ilk uyarı geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak burada can sıkıcı bir durum var, işletim sisteminin bir çok modülü sizin isteminiz dışında internete bağlanıyor, bunları engellemek belki ileride bazı servislerin çalışmamasına yol açacak, belki de hiçbirşey olmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, tabii ki, Internet Explorer'ı çalıştırdığımda internete bağlanmaya çalışması normal ![]() ![]() ![]() Şimdi de internet üzerinden bilgisayara bağlanmaya çalışan birisinin engellendiğini söylüyor ![]() Buradan More Info'ya basarsanız, sizi ZoneAlarm'ın sitesine götürecek ve size bağlanmaya çalışan kişinin IP adresinden konumunu(en azından hangi ülkenden olduğunu) öğrenebilirsiniz ![]() Diğer bir yolda bu IP adresine tracert yapmak ![]() ![]() ![]() ![]() tab : Programs Engellediğimiz, izin verdiğimiz, sonuçta ZoneAlarm'ın listesine girmiş programlar ve erişim seviyeleri ![]() Ve Ayarlar ve Kullanımı Bitirmiş Olduk Arkadaşlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#2 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Product kısmından serail numaranızı "Change Linc" adlı yere basarak girebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Programın Preferences yazan kısmında bizi ilgilendiren bazı ayarlar mevcut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firewall kısmında bizi önemli ayarlar beklemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımda İnternet çıkış ayarlarınızı yapmak için Custom tuşuna basacaksınız ve karşınıza aşağıdaki gibi bir ekren çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Burada yapmanız gereken en önemli şey baştan bu üç seçeneğin işaretli olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımdaki ayarlar yerel ağ ayarları ile ilgilidir ![]() ![]() ![]() Aynen İnternet kısmında ki gibi burada da baştan ilk üç kutucuğu işaretliyip OK'ye basarak çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Yerel Ağ ayarlarının ikinci kısmını buradan yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Karşımıza gelen pencerenin en üstünde işaretli yerlere dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Programın Firewall kısmında ilk bakacağımız kısım Zones bölümü olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)![]() Bu kısımı pek kurcalamayın Adından anlaşılacağı gibi Expert işi ![]() ![]() Program kısmı aslında pek çok yönden sizler için iyi bir özellik ![]() ![]() ![]() ![]() İlk etapta yapmanız gerekn Program Control kısmındaki custom tuşuna basmaktır ![]() ![]() ![]() Karşınıza çıkan bu penceredeki "Enable Advanced Program Control" ve Enable Application Interaction Control" şıklarının yanındaki kutucuklara işaret koyup, ok yazan tuşan basmanız yeterlidir ![]() ![]() ![]() İkinci olarak dikkat edeceğiniz kısım güvenlik ayarlarının kısmıdır ![]() ![]() ![]() Bir diğer ayar ise gene bu kısımdaki en altta bulunan ve yukarıdaki resimde işaretlediğimiz kısımdır ![]() ![]() ![]() Advanced yazan yer tıkladığınızda yukardaki gibi bir pencere açılacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Program kısmındaki program bölümü yukarıda gördüğünüz gibi sizin çalışan programlar üzerinde tam bir hakimiyet kurmanızı sağlıyacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gene program kısmındaki yukarıdaki işaretli yer olan Components yazan yerde sizlerin çalışan tüm DLL dosyalarına hakimiyet sağlamanıza fırsat veren bir kısım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)Programın Anti Virüs kısmı en az karışık kısmıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımda ise sizin kullandığınız e-mail programının kontrolü yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Bu son kısımda Alerts & Logs kısmını yukardaki gibi bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Product kısmından serail numaranızı "Change Linc" adlı yere basarak girebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Programın Preferences yazan kısmında bizi ilgilendiren bazı ayarlar mevcut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firewall kısmında bizi önemli ayarlar beklemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımda İnternet çıkış ayarlarınızı yapmak için Custom tuşuna basacaksınız ve karşınıza aşağıdaki gibi bir ekren çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Burada yapmanız gereken en önemli şey baştan bu üç seçeneğin işaretli olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımdaki ayarlar yerel ağ ayarları ile ilgilidir ![]() ![]() ![]() Aynen İnternet kısmında ki gibi burada da baştan ilk üç kutucuğu işaretliyip OK'ye basarak çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)![]() Yerel Ağ ayarlarının ikinci kısmını buradan yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Karşımıza gelen pencerenin en üstünde işaretli yerlere dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Programın Firewall kısmında ilk bakacağımız kısım Zones bölümü olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımı pek kurcalamayın Adından anlaşılacağı gibi Expert işi ![]() ![]() Program kısmı aslında pek çok yönden sizler için iyi bir özellik ![]() ![]() ![]() ![]() İlk etapta yapmanız gerekn Program Control kısmındaki custom tuşuna basmaktır ![]() ![]() ![]() Karşınıza çıkan bu penceredeki "Enable Advanced Program Control" ve Enable Application Interaction Control" şıklarının yanındaki kutucuklara işaret koyup, ok yazan tuşan basmanız yeterlidir ![]() ![]() ![]() İkinci olarak dikkat edeceğiniz kısım güvenlik ayarlarının kısmıdır ![]() ![]() ![]() Bir diğer ayar ise gene bu kısımdaki en altta bulunan ve yukarıdaki resimde işaretlediğimiz kısımdır ![]() ![]() ![]() Advanced yazan yer tıkladığınızda yukardaki gibi bir pencere açılacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Program kısmındaki program bölümü yukarıda gördüğünüz gibi sizin çalışan programlar üzerinde tam bir hakimiyet kurmanızı sağlıyacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ysnkrks
|
![]() Cevap : Zone Alarm FireWaLL - [KuLLanım Klavuzu] (Resimli Anlatım)![]() Gene program kısmındaki yukarıdaki işaretli yer olan Components yazan yerde sizlerin çalışan tüm DLL dosyalarına hakimiyet sağlamanıza fırsat veren bir kısım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Programın Anti Virüs kısmı en az karışık kısmıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kısımda ise sizin kullandığınız e-mail programının kontrolü yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Bu son kısımda Alerts & Logs kısmını yukardaki gibi bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() En son programın "X" butonuna bastığınızda program kendini system tray ine atar ve arka planda sizi rahatsız etmeden çalışır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|