|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alacak, çalışmaya, emekli, giden, maaşını, tam, yurtdışına |
![]() |
Yurtdışına çalışmaya Giden Emekli Maaşını Tam Alacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yurtdışına çalışmaya Giden Emekli Maaşını Tam AlacakYurtdışına çalışmaya giden emekli maaşını tam alacak ![]() ![]() ![]() SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) son genelgesine göre, Türkiye’den emekli olup yurtdışında çalışmaya başlayanların aylıklarının alınıp alınmayacağı, ilk kez sigortalı oldukları tarihe göre değişiyor ![]() ![]() ![]() ÜLKE AYRIMI YAPILMAYACAK 1 Ekim 2008 öncesi ilk kez sigortalı olan fakat bu tarihten sonra emekli olan ve kendilerine emekli aylığı bağlanan kişiler de, yurtdışında çalışırlarsa aylıklarını kaybetmeyecekler ![]() ![]() MALÜLLÜK DE KESİLMEYECEK Bu durum malüllük aylığı için de geçerli ![]() ![]() NE ZAMAN KESİLİR? İlk kez 1 Ekim 2008 sonrası sigortalı olan ve emekli aylığı bağlananlar içinse durum farklı ![]() ![]() ![]() ![]() BORÇLAR İPTAL EDİLEBİLİR Bahsettiğimiz genelge çıkmadan önce yurtdışında çalışmaya başlayan emeklilere çalışmaya başladıkları tarihten sonra haksız olarak aldıkları emekli aylıkları için yazı gönderilmişti ![]() ![]() 2 SORU 2 CEVAP AGi’yi emekli olsanız da alırsınız SORU: Emekli oldum, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyorum ![]() ![]() CEVAP: Asgari geçim indiriminden ücretleri gerçek usulde vergilendirilenler yararlanabiliyor ![]() ![]() Asgari ücretten fazlaysa maaş yok SORU: Babam SSK emeklisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP: Anne/babası 1 Ekim 1972 ila 3 Ekim 2000 ve 8 Ağustos 2001 ila 2 Ağustos 2003 arasında vefat edenlerin tüm gelirleri toplamı brüt asgari ücretin altındaysa Bağ-Kur’dan yetim aylığı alabilirler ![]() ![]() OKAN GÜRAY BÜLBÜL / AKŞAM
![]() |
|