|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alırken, aylığı, ayrı, başka, çalışırken, evlenen, evlenme, hakları, kadının, neler, oluşan, sebebiyle, yetim |
![]() |
Evlenen Kadının Hakları Neler? Çalışırken Evlenen Kadının Ayrı Hakları Var, Yetim Aylığı Alırken Evlenen Kadının Ayrı Hakları ve Evlenme Sebebiyle Oluşan Başka Hakları da Var.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Evlenen Kadının Hakları Neler? Çalışırken Evlenen Kadının Ayrı Hakları Var, Yetim Aylığı Alırken Evlenen Kadının Ayrı Hakları ve Evlenme Sebebiyle Oluşan Başka Hakları da Var..Evlenen kadının hakları neler? Çalışırken evlenen kadının ayrı hakları var, yetim aylığı alırken evlenen kadının ayrı hakları ve evlenme sebebiyle oluşan başka hakları da var ![]() ![]() ![]() Çalışan işçi kadın evlenirse; İşçi olarak çalışan kadın, evlenirse öncelikle 4857/46 gereğince üç gün evlilik izin hakkını kullanabilir ![]() ![]() ![]() Ayrıca, 1475 sayılı (eski) İş Kanunu'nun 14 ![]() ![]() Yetim aylığı alan kadın evlenirse; SGK'dan (SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı) yetim aylığı alan kadın evlenirse, aldığı yetim aylığının SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar için 24 katını, T ![]() ![]() ![]() ![]() Ana-baba aylığı alan kadın evlenirse; SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan vefat etmiş evlatları üzerinden ana-baba aylığı alanlardan evlenen olursa, SSK ve Bağ-Kur'dan aylık alanlar değil ama T ![]() ![]() ![]() Dul aylığı alan kadın evlenirse; SSK'dan, Bağ-Kur'dan veya T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikah ile hayatımızda neleri değiştiririz? ***EVLİLİK YÜZDE 50 ORTAKLI LİMİTED ŞİRKETTİR En basit benzetmeyle evlenince, eşinizle yüzde 50 ortaklı limited şirket kurmuş olursunuz ![]() 1-Ben ölürsem eşim mirasçımdır, 2-Ben ölürsem emekli aylığımın sahibi eşimdir, 3-Boşanırsak evlilik süresince elde ettiğimiz malların yarısı eşimindir, 4-Babamdan ve annemden yetim aylığı alma hakkım artık yok, demiş olursunuz ![]() Gördüğünüz gibi, evlenerek ana-babanızdan gelecek yetim aylığı hakkından vazgeçeriz ama eşimiz ölünce ondan gelecek dul aylığı hakkımız olur ![]() ***BOŞANINCA DA BAZI HAKLAR DEĞİŞİR Evlenmeye biz karar veririz ama boşanmaya sadece “DEVLET” karar verebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1-Eski eşim artık mirasçım değildir, 2-Eski eşim ben ölürsem emekli aylığımın sahibi değildir, 3-Artık evli değilim ana-babamdan yetim aylığı alabilirim, alitezel ![]()
![]() |
|