İçi Dolu Parmak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
İçi Dolu Parmak Tatlısıİçi Dolu Parmak Tatlısı Hamuru için;
İçi için;
Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker 2 5 su bardağı su2-3 damla limon suyu En üstü için;
İlk önce şerbeti hazırlayın Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın![]() Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz 15 Dakika dinlendirin Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın Yağlanmış tepsiye dizin 180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin![]() Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün Tatlı iyice soğuyunca servis yapın![]() Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldi Bende Kıbrıs’ta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel oldu İsteyen içini boş bırakabilir yani…İçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılır Fındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|