Patlıcan Kebabı
Malzeme
1 5 kg iri Kemer patlıcan
1 kg az yağlı kıyma
5-6 adet domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
Tarifi
Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2 5-3 cm uzunluğunda enine kesilir Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir 5-10 dakika sonra servis yapılır 
Fırında yapmak için resimde gördüğünüz gibi patlıcan ve kıymayı tepsiye yerleştirin Üzerine biber ve domatesleri dizip fırına verin
__________________
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
|