12-01-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Etli Yaprak Sarması

Malzemeler
- Bir Kilo Yaprak
- 1 Adet Soğan
- 250 Gram Kıyma
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- Çeyrek Demet Maydanoz
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Yenibahar
- 1 Çay Kaşığı Nane
- 2 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Toz Kırmızı Biber
- Nane
Pişme Aşamasında
- Sıcak Su
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz Üzerine kıymamızı,pirincimizi,doğranmış maydanozu, sıvıyağımızı, salçamızı, kimyon, yenibahar,nane ve tuzumuzu ekledikten sonra bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz Ardından sıcak suda 3 dakika haşladığımız taze yapraklarımızı süzüp sarma işlemine başlıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra, tenceremizin dibine yaprakların sap kısımlarnı ve bir iki yaprak koyarak üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz Yemeğimizi ocağa koymadan tuzunu ve yağını ilave ediyoruz Yapraklarımızın üzerine orta büyüklükte bir tabak koyuyoruz kenar kısmından yaprakların üzerine hafif geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Yemeğimiz piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirip servis aşamasında üzerine yoğurt ve eritilmiş terayağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirip nane ile süslüyoruz
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|