![]() |
Maliye Adım Adım İzleyecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Maliye Adım Adım İzleyecekMaliye Adım Adım İzleyecek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek POS-yazarkasalar hakkında merak edilenleri açıkladı ![]() ![]() ![]() Maliye de artık 'Big Brother' olacak ![]() ![]() ![]() CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran kayıt dışılıkla mücadele stratejisi çerçevesinde yapılan düzenlemeye dayalı olarak 2 ![]() ![]() ![]() "Bu bilgi doğruysa, bugün KDV hariç 590 dolara satılacağı belirtilen cihazı üreten söz konusu firma lehine toplamda 1 milyar 298 milyon dolarlık bir haksız rekabet, tekel konumu oluşmayacak mı, bu durumu nasıl önleyeceksiniz? 2008 yılında çıkartılan Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planına dayandığı belirtilen bu uygulama için yeterli üretimin yapılarak çeşitliliğin sağlanması adına niçin gerekli teşvikleri zamanında yapmadınız? Adı geçen firmanın, POS-yazarkasanın elektronik donanımını Japonya'da ürettirdiği ve Çin'de monte ettirdiği ve bugüne kadar 35-40 milyon dolan bu amaçla harcadığı belirtilmektedir ![]() İlk uygulama 40 gün sonra Önergeyi yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek, Maliye’nin, tıpkı 1984 romanındaki 'Büyük Ağabey' gibi herkesin her ekonomik adımını izlemeye başlayacağı bilgisini doğruladı ![]() ![]() Maliye bilgileri anlık olarak görecek Temmuzda kaç adet cihazın değişeceği konusunda bakanlıkta bilgi olmadığını, ancak diğer gruplarda toplamda 1,5 milyon adetlik bir cihaz değişikliğinin söz konusu olduğunu belirten Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara erişim sağlayabileceğini, mükelleflerle ilgili yapılacak denetimlerde kullanmak üzere anlık veya dönemsel mali bilgileri alabileceğini hatırlatarak, "Bilgiler, Gelir idaresi Başkanlığı'na şifrelenmiş olarak güvenli bir şekilde gelecek ve bu bilgilere üçüncü kişilerin erişememesi için gerekli teknik tedbirler alınacaktır" dedi ![]() Hafızası dolan 2014’te değiştirecek Şimşek, yeni nesil cihazların mali hafızalarının en az 10 yıllık veriyi tutabileceğini, kapasiteleri dolunca içindeki veriyi en az 5 yıl saklayabileceklerini, mevcut yazarkasalardan mali hafızası dolanların 2014 yılı başında hurdaya ayrılacağ4ını bildirdi ![]() ![]() 3 firma yeni cihazı üretti Yeni nesil cihaz modellerinden Maliye Bakanlığınca onaylananların Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yayınlandığını ifade eden Şimşek, "Halihazırda üç ödeme kaydedici cihaz firmasının onay talepleriyle ilgili olarak TÜBİTAK ve TSE'de başlatılan teknik incelemeler devam etmekte olup, bu incelemelerin tamamlanmasını müteakip onayları verilecektir ![]() ![]() 1,5 milyar dolarlık maliyet söz konusu CHP’li Oran Bakan Şimşek’in bu yanıtı üzerine yaptığı değerlendirmede, yazarkasa değişiminin 1 ![]() ![]() "Bu işin mali boyutunun dışında bir de veri güvenliği söz konusu olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: http://www.borsagundem.com/haber/Mal...eyecek/146203/
![]() |
|