![]() |
Mesleksizliği Yenmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mesleksizliği YenmekMesleksizliği Yenmek Okuyucularım, yoğun olarak mesleksizliğe dikkat çektiğimi bilirler ![]() Bu yazımda Türkiye İş Kurumu tarafından çıkarılan 'Meslek Seçimine Destek Dergisi'ndeki mesajlar doğrultusunda istihdamın ya da bir işe girebilmenin önündeki en büyük engelin 'mesleksizlik' olduğu gerçeğinden hareketle göreve başlatılan 'İş ve Meslek Danışmanları' hakkında farkındalık oluşmasına katkıda bulunmayı amaçladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 'Meslek Seçimine Destek Dergisi'ndeki yazısından alıntı yaparak değerlendirmemi sürdürmek istiyorum: 'Çocuklarımızın temel eğitim ya da orta öğretimi tamamlayıp, meslek seçme aşamasına geldiklerinde çoğunlukla kararsızlığa düştükleri ve meslek seçimi gibi hayati bir konuda önemli hatalar yapabildikleri bilinmektedir ![]() ![]() ![]() Ülkemizin genç ve dinamik nüfusu dikkate alındığında, 61 ![]() ![]() Başbakan'ın belirttiği görevleri itibariyle İş ve Meslek Danışmanları, ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişmesiyle örtüşen meslekî yapılanmasında önemli etkinlik göstereceklerdir ![]() Bu anlamda meslek seçimi aşamasında bulunan ya da iş hayatına atılacak gençlerin doğru seçim yapmalarına ve iş hayatına daha sağlam atılmalarına katkı sağlayan 'İş Arama Becerileri' seminerleri, iş ve meslek danışmanları tarafından verilmektedir ![]() ![]() ![]() Bu arada bu sürece destek veren bir etkinlikten de söz etmeliyim ![]() BEŞİKTAŞ'TAN İŞKUR'A ANLAMLI DESTEK Beşiktaşlı futbolcular ve sosyal meselelere duyarlılığıyla bilinen efsanevi taraftar grubu Çarşı, İŞKUR'un işsizlere yönelik gerçekleştirdiği hizmetlere dikkat çekmek amacıyla İnönü Stadyumu'nda pankart açmıştır ![]() Beşiktaş ile Orduspor arasında 27 Nisan'da BJK İnönü Stadyumu'nda oynanan süper lig maçında hem taraftar hem de futbolcular, İŞKUR'a anlamlı bir destek vermiştir ![]() ![]() Maçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra İŞKUR Genel Müdürü Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Bu etkinliği hazırlayan İŞKUR görevlilerini ben de tebrik ediyorum ![]() Kısaca tekrarlamakta yarar var: İş ve meslek danışmanları, mesleksizliği yenmekte önemli kültürel birikim oluştururken, yapılan yanlışlara dikkatlerin yoğunlaşmasını sağlayacaklar; kendilerini geliştirirken meslekî eğitim süreçlerini ve insanımızı da geliştireceklerdir ![]() Kaynak: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/Tah...i-yenmek/37561
![]() |
|