Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emekliye, haciz, şoku

Emekliye Haciz Şoku!

Eski 01-04-2013   #1
Şengül Şirin

Emekliye Haciz Şoku!

Emekliye Haciz Şoku!

Müflis tüccar eski defterleri karıştırır hesabı sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2003 yılından beridir gerçek veya basit usulde vergi mükellefi olanların listesini istemek yerine tüm vergi mükelleflerinin listesini Maliye'den isteyince, Maliye kira geliri olanların yani gayrimenkul sermaye iradı vergi mükellefi olanların listesini de SGK'ya gönderince 400 binden fazla emekliye yılbaşı öncesinde haciz şoku yaşattı

Normal şartlarda emekli olan birisi evinde oturup emekli maaşını yerse sorun yok ama evde oturmayayım ekonomiye katkım olsun diye işyeri açar ve gerçek-basit usulde vergi mükellefi olursa SGK, madem evinde oturmuyorsun sana ceza kestim emekli maaşını yüzde 15 eksik ödeyeceğim diyor İşyeri açan emekli devlete vergi, SSK'ya işçi primi öderken bir de emekli maaşından oluyor

DÜNYADA SADECE TÜRKİYE'DE VAR

Dünyada çalışan, üreten, vergi veren, işçi çalıştıran, SSK primi ödeyen emeklisine ceza veren, emeklisinin maaşını düşüren tek ülke Türkiye Başka örneği de yok Bu garabet uygulama da 2003 yılında yani bu hükümet zamanında başladı Hatta 2006 yılında ilk reformda yüzde 15 değil yüzde 30 kesinti vardı da Allahtan Anayasa Mahkemesi bu oran yüksek diye iptal etti
Ülkemizde, 1767000 basit ve gerçek usul vergi mükellefimiz ve 1339000- da kira geliri sebebiyle gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergi mükellefimiz var SGK, Maliye'den 2003 yılından beridir vergi mükellefi olan gerçek kişilerin listesini isteyip, emekliler listesi ile karşılaştırdı ve GMSİ vergi mükelleflerini de sanki gerçek-basit usul vergi mükellefiymiş gibi SGDP borcu gönderdi mevut emekli aylıklarını yüzde 15 azalttı Yetmedi bir de 2003 yılından beridir birikmiş borçlarını karşılık da yüzde 25 oranında da haciz uyguladı Gelen listede yaklaşık 50 bin emekliye icra ve borç göndermesi gerektiği halde GMSİ'leri de haksız yere ilave edince sayı 400 binin üzerine çıktı

KİRA GELİRİ OLAN EMEKLİLERE DE SGK BORÇ GÖNDERDİ

Basından duymuşsunuzdur 400 binden fazla emekliye prim şoku diye Aslında sayı bu kadar yüksek değil ama SGK ile Maliye beraber çalışıp ahmakça emekliye tuzak kurunca sayı bu kadar yüksek oldu Normal şartlarda gerek eski 1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu ve gerekse de yeni 5510 sayılı Kanun gereğince, nereden (SSK-Bağ-Kur, Emekli Sandıkları) emekli olursa olsun birisi gerçek veya basit usulde vergi mükellefi olursa, limited şirket ortağı olursa, Anonim şirkete (2008 öncesi) kurucu ortak veya 2008 sonrası ortak-yönetim kurulu üyesi olursa SGK'ya sosyal güvenlik destek primi (SGPD) ödemesi gerekir 2008 sonrası ise emekli aylığından yüzde 15 kesinti yapılır SGK bu kişileri tespit için Maliye'ye başvurup vergi kaydı olanların listesini istedi Maliye'de hiç ayrım yapmadan vergi kaydı olan herkesin listesini gönderdi Listede en çok kira geliri (gayrimenkul sermaye iradı) olup da bu sebeple vergi mükellefi olanlar var SGK'da bu vergi işyerinden mi yoksa kira gelirinden mi diye ayırım yapmadan 400 bin emeklinin aylığı anında haciz işlemi başlattı Şimdi de pirinci ayıklamaya çalışıyorlar Olan da emekliye oldu bu ay yüzde 40 hacze uğramış eksik emekli aylığı aldılar
Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/is-yasa...iye-haciz-soku

Cevap : Emekliye Haciz Şoku!

Eski 01-07-2013   #2
KRDNZ

Cevap : Emekliye Haciz Şoku!

Bakalım daha ne meşru soygunlar göreceğiz

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com