![]() |
Kariyer Seçimleri Ve ´Elinin Hamuru´ Meselesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kariyer Seçimleri Ve ´Elinin Hamuru´ MeselesiÇadırda oyun oynayan iki çocuktan biri der ki: “Akşama ne pişirdin?” diğeri de cevap verir: “Bugün bir şey yapamadım ![]() ![]() ![]() Günümüz yaşantısına baktığımızda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meslek seçimi söz konusu olduğunda ise gelen yönlendirmelerde bu kadınlık ve erkeklik rollerinin etkisi büyük oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OKS ve ÖSS’ye hazırlanan gençlerle yaptığım koçluk görüşmelerinde fark ettiğim eğilimler de toplumda geçerliliğini halen koruyan ![]() ![]() Erkek çocuklar seçecekleri meslekle ilgili olarak öncelikle PARA konusunu düşünmelidir ![]() ![]() Kız çocukları iyi bir eğitim almalı ve meslek sahibi olmalıdır ![]() ![]() Doktorluk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu inançlar öyle güçlü veriliyor ki veli çocuğunun kendisine karşı olduğunu ![]() ![]() Oysaki farklı farklı örneklerle biliyoruz ki insanlar yeteneklerinin ![]() ![]() ![]() Üstün Dökmen üniversite yıllarından üçüncü sınıfta kariyer değişikliği yapıp psikolojiye geçmeseydi ![]() ![]() ![]() Fazıl Say’ın yeteneğini çok küçük yaşlarda annesi fark etmeseydi ("Fazıl Say’ın Annesi Olmak" kitabından) ve bu yeteneğin üzerinde türlü çalışmalar yapılmasaydı belki de bugün Fazıl Say diye birinden hiç haberdar olmayacaktık ![]() Bu örnekleri artırmak mümkün tabii ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Henüz üniversite öğrencisiyken okul derslerine yardım ettiğim bir ortaokul öğrencisiyle aramda geçen konuşmayı hâlâ hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ve benzeri konuşmalara o kadar çok şahit oldum ki artık yetişkin olup işini gücünü eline almış ![]() ![]() "Sevdiğin bir işi meslek edinirsen ![]() ![]() Konfüçyüs Altan Şahinoğlu Özen |
![]() |
![]() |
|