Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1792, eylül, katliamları

1792 Eylül Katliamları

Eski 06-13-2010   #1
Şengül Şirin

1792 Eylül Katliamları

1792 Eylül Katliamları

Eylül katliamları (1792), Paris'te ve taşrada 2-6 eylül 1792 tarihleri arasında gerçekleştirilen keyfi idamlar Prusya işgali, şüphelileri yargılamak için Komün'ün isteği üzerine kurulan (17 ağustos) ceza mahkemesini çok hoşgörülü bulan Parislileri öfkelendirdi Komün gözetim komitesi üyesi Marat, adaletin doğrudan halk tarafından yerine getirilmesini isteyen afişler yapıştırttı (1 eylül); amacı, sınırları korumaya giden yurtseverlerin ailelerini "hainler"in entrikalarından kurtarmaktı Verdun'ün teslim haberi (2 eylül) öfkeyi artırdı

Poissonnière semtini izleyen birçok bölge, tutuklanan şüphelilerin öldürülmesini istedi Geçici yürütme konseyi'nin güçsüzlüğü karşısında bölge üyeleri hapishanelerin kapısına dayandılar; Abbaye hapishanesi'nde Maillard'ın başkanlık ettiği bir halk mahkemesinin verdiği göstermelik bir yargı kararıyla Abbaye, Carmes, Saint-Firmin, la Conciergerie, la Force, la Tour-Saint-Bernard, Châtelet Salpêtrière ve Bicêtre hapishanelerinde beş gün süren ve taşraya da yayılan katliamlara giriştiler Çoğu adi suçtan tutuklu 1100'den fazla insan öldürüldü Terör döneminin ilk belirtisi olan bu katliamlar dışarıda büyük yankı uyandırdı; la Gironde grubu bundan Danton'u ve Marat'yı sorumlu tuttu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com