Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatımı, dersi, fizik, içerik, konu, nedirsigortalar, priz, sıfırlama

Sıfırlama Nedir-Sigortalar Priz Sıfırlama Nedir Fizik Dersi Konu Anlatımı Ve İçerik

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıfırlama Nedir-Sigortalar Priz Sıfırlama Nedir Fizik Dersi Konu Anlatımı Ve İçerik

Sıfırlama nedir?

Bir çok binada bakır çubuk olayının olmadığını söyledik, tabii uyanık milletimiz bununda bir çözümünü bulmuş, işi adam gibi yapmak yerine sıfırlama denilen bir yöntem kullanılıyor Prizlerdeki toprak ucu nötr hattına bağlanıyor Böyle olunca, yukarıdaki ölçümlerde doğru sonuçlar çıkıyor Ancak bu işlemin gerçek topraklama kadar sağlıklı olmadığını biliyoruz

Siz acilen çözmeniz gereken bir topraklama problemi varsa, veya hiçbir şekilde bakır çubuk olayına giremem diyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz

Sigortaların hepsini indirin Duvardaki prizi açın(bu noktada zaten prizin arkasında toprak hattı bağlı mı değil mi görürsünüz) Sigortaları açın Dikkatlice nötr hattını kontrol kalemi ile tespit edin Kontrol kaleminde ışık yakan faz, yakmayan ise nötr'dür Sigortaları kapatın Nötr hattını prizin toprak bağlantılarına bağlayın Yani nötr hattı hem ortadaki deliklerden birine, hem de toprak uçuna bağlı olsun Ancak sakın tutup da faz hattını falan toprağa bağlamayın, bilgisayara dokununca çarpılırsınız Ayrıca bu işlemi yalnızca duvardaki, vida ile sökülüp takılan, "duvar prizi" içinde yapın Uzatma için kullandığınız çoklu prizin içinde kesinlikle yapmayın, çünkü çoklu prizi duvara takarken yan çevirip takarsanız, daha önce nötr'e gelen uç bu sefer faz'a gelir ve toprak hattına faz girmiş olur, yani çarpılırsınız

Gördüğünüz gibi bu sıfırlama oldukça sakat bir iş Aslında tüm bu işler, ehliyetli bir elektrikçiye bırakılması gereken işler

Farklı binalarda veya aynı binada ama farklı faz hatlarına bağlı networklerin arasındaki toprak problemi

Eğer iki farklı binadaki ağ sistemi network kablosu ile birbirine bağlanacaksa(telefon hattı ve modem kullanılıyorsa problem yok), iki binanın toprak hattı farklı olduğu için problemler yaşanabilir Hatta aynı bina içinde dahi olsa, farklı faz hatlarından elektrik alan bilgisayarlar arasında toprak farklı dolayısı ile problemler oluşabilir

Eğer iki makina arasındaki toprak farklı belli bir değerin üstüne çıkarsa, ağ sinyallari karşı tarafa sağlıklı ulaşamaz

Binalar arasında fiber optik bağlantı yapılmasının bir avantajı da burda ortaya çıkar Fiber üzerinden elektrik değil, ışık sinyalleri iletildiği için binalar arasındaki toprak farkı problem yaratmaz

Fiber optik çözümünün yerine bu iş için üretilmiş özel bazı çevirici cihazlar kullanılabilir

Eğer sizde ağınızda böyle bir problemden kuşkulanıyorsanız, bağlantı kurulamayan uzaktaki sistemi diğer sistemin bulunduğu odaya getirip, aynı prizden elektrik almalarını sağlayın Ancak aralarında aynı uzunlukta ağ kablosu kullanmaya devam edin Eğer bağlantı kurulursa, problemin ağ kablosundan veya kablonun uzunluğundan değil, topraklamadan olduğunu anlarsınız

sıfırlamanın yapılışı anlarmsınız bilmem üstten geçtim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com