Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
donma

Donma Nedir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Donma Nedir

Donma

Donma - Donma Nedir - Donma Hakkında - Fizik

Donma, bir maddenin sıvı halden katı hale geçmesine denir Donmanın meydana geldiği sıcaklığa da donma sıcaklığı denir Donma, erimenin tersi olarak da ifade edilebilir Örneğin su 0 derecede donar

Donma olayı cisimlerin hacimlerinde de bir değişmeye sebeb olur Donan cisimlerin hacmi genellikle küçülür Bizmut, antimon ve su ise donma sırasında genleşirler ve hacimleri büyür Kışın soğuk havalarda su borularının, otomobil radyatörlerinin, testilerin çatlamasının sebebi, suyun donarken hacminin büyümesidir

Donma noktası, cismin saf olması ile ilgili olduğu gibi, basınç ile de ilgilidir Su gibi donma sırasında genleşen cisimlerin üzerindeki basınç artarsa, donma noktası düşer Tersine donma sırasında hacmi küçülen cisimlerin üzerindeki basınç artarsa, donma noktası yükselir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com