![]() |
Paskalya Çöreği (Tsoureki) |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Paskalya Çöreği (Tsoureki)Paskalya Çöreği (Tsoureki) Malzemeler: 3½ bardak beyaz un ½ bardak şeker ½ bardak süt, ılık 3 yumurta, ayrı bir kapta çatalla veya telle çırpılmış ½ küp (21 gm) yaş maya veya 1 çorba kaşığı instant kuru maya Yarım paket tereyağı (125 gram), yumuşatılmış 2 tatlı kaşığı mahlep ¼ tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı file fındık veya badem 3 adet orta boy örgü çörek Tarifi Unu, şekeri, tuzu, mahlebi ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() Hamuru 3 eşit bezeye ayırın ![]() ![]() 3 ruloyu resimdeki gibi aralıklı olarak tezgaha alıp saç örgüsü yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çöreklerin üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün ve file fındık veya badem ile süsleyin ![]() ![]() Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra bir soğutma teline alıp 20 dakika daha beklettikten sonra ılık servis edin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|