|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
articles, belgisiz, belirli, definite, indefinite, ingilizce, sıfatlar |
![]() |
İngilizce Belgisiz Ve Belirli Sıfatlar (İndefinite And Definite Articles: A, An, The) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngilizce Belgisiz Ve Belirli Sıfatlar (İndefinite And Definite Articles: A, An, The)İngilice belgisiz sıfatlar yani indefitine articles, ?a ve an? dir ![]() ![]() ![]() ![]() Belgisiz Sıfat - indefinite article: a Eğer kelimenin okunuşu (buraya dikkat edin, kelimenin kendisi değil) sessiz harf ile başlıyorsa ?a? kullanılır ![]() It's a gift ![]() O bir hediye ![]() It's a lovely day ![]() Çok güzel bir gün ![]() Belgisiz Sıfat - İndefinite article: an Belirli olmayan objeler için kullanılır ![]() ![]() Can I have an orange juice? Portakal suyu alabilirmiyim ![]() I am an English teacher ![]() Ben bir İngilizce öğretmeniyim ![]() I will be there in an hour ![]() Bir saat içinde orda olacağım ![]() Definite article: the Eğer hakkında konuştuğunuz nesne ile ilgili konuşmacı ve dinleyici bilgi sahibi ise ?the? kullanılır ![]() The player is very good ![]() Oyuncu çok iyi ![]() Did you clean the car? Arabayı temizledin mi? Burada söz konusu olan bizim arabamızdır ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki örnekleri inceleyelim: This is a beautiful painting ![]() Güzel bir tablo ![]() İlk cümlede belirli olmayan bir tablodan bahsedildi ![]() ![]() I bought a new toothbrush this morning and I can't find it ![]() ![]() Bu sabah yeni bir diş fırçası aldım ama onu bulamıyorum ![]() ![]() Yine ilk cümlede sadece konuşan taraf diş fırçasından haberdar olduğundan ?a? kullanıldı ![]() ![]() There's a man at the door ![]() ![]() Kapıda bir adam var ![]() ![]() Bu cümlede de adam bilinen birisi olmadığında ?a? kullanıldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|