Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asit, nedenleri, yağmurlarının

Asit Yağmurlarının Nedenleri

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asit Yağmurlarının Nedenleri Nelerdir?
Asit Yağmurları neden oluşur
Asit Yağmurları Sebebleri Neler?

Asit yağmurlarına yol açan gazların en önemlisi kükürt dioksit'tir
Kükürtlü bileşiklerin kullanımı üzerindeki kontrol arttıkça nitrojen oksit de önem kazanmaktadır Senede 70 Tg(S) SO2 fosil yakıt tüketimi ve endstriyel tüketim sonucunda, 28 Tg(S) orman yangınlarından, 7-8 Tg(S) de yanardağlardan atmosfere karışmaktadır

İnsan Faaliyetleri
Asit yağmuruna yol açan en önemli faktör insan faaliyetidir Elektrik üretimi, fabrikalar ve motorlu araçlar gibi pek çok insan yapımı nesne zararlı gazları atmosfere bırakır Bu gazlar asite dönüşüp yere geri düşmeden önce yüzlerce kilometre taşınabilirler Ayrıca asit yağmuruna neden olan sebeblerden en önemlisi parfüm ve deodarantlardır

Doğal Nedenler
Asit yağmurlarına sebep olan gazların doğada bulunan en önemli kaynağı yanardağlardır Karada, bataklıklarda ve okyanusta yaşayan bazı canlılarda bu biyolojik süreçleri sonucu bu gazları yayarlar Orman yangınları da atmosfere SO2 yayarlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com