Şuruplu Kurabiye(margarinsiz ve Yumurtasız) |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Şuruplu Kurabiye(margarinsiz ve Yumurtasız)Şuruplu Kurabiye(margarinsiz ve yumurtasız) Malzemeler (23 adet) : Hamuru için : ½ su bardağı ılık su ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı dövülmüş fındık 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın ½ paket kabartma tozu Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) Şerbeti için : 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı : Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olması gerektiğinden ilk olarak şerbetimizi hazırlayalımki; kurabiyeler pişene kadar soğusun ![]() Bunun için şeker ve suyu bir kaba alıp orta ısılı ocağa koyalım ![]() Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha ocakta tutup limon suyunu ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım ![]() Şerbetimiz soğurken hamurumuzu hazırlayalım ![]() Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şeklini verelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() 175C de 20-25 dakika pişirelim ![]() Kakaolu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz zor oluyor ![]() Ben kurabiyeyi spatula ile ittiğimde tepsiden kolay ayrıldığını gördüğüm sürede fırından aldım,bu 23 dakika sürdü ![]() Kurabiyeleri hiç bekletmeden üzerine şerbetimizi dökelim ![]() Soğuduktan sonra servis yapalım ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|