Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtlatılmış, etli, kuzu

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek

Eski 05-25-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek



Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek


MALZEMELER:

6 yaprak milföy
300 grkuzu eti
3 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
1 yumurta
tuz,karabiber
kekik
sıvıyağ


HAZIRLANIŞi:
300 gr kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanırsoğanlar doğranarak
ilave edilirtuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilir
ocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılır
diğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde
konulur kenarlarına basılarak birleştirilirdaha sonra merdaneyle
açılarak inceltilirhamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan
harçtan konularak sıkıca sarılırsimit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış
tepsiye alınırüzerine çırpılmış yumurta sürülür haşhaş ya da çörek otu
serpilerek kenarlarına bıçakla çeltik atılırfırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.