![]() |
Meçhul Kaptan – Güllerimi Ver Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meçhul Kaptan – Güllerimi Ver AnneGül yetiştirirdi annem bahçemizde, Kırmızı renkli, Muhammed kokulu güller ![]() Gülü her koklayışımızda, Sâlâvât getirirdik gül peygambere ![]() Güller, mazot kokmadan önce ![]() *** Gül masalları anlatırdı geceleri annem bize ![]() Gül ile bülbülün aşkını dinlerdik heyecanla ![]() Bülbülle ağlar, gülle çağlardık ! Ferhatla dağı deler, şirin ile yanardık ! Gül desenli, yastıklarda uyurduk, Rûyalarımızı çalan televizyon olmadan önce ![]() Gönüllerimizde güller açardı bir zamanlar ; Sabaha kadar güle göz kırpan, Ayı ve yıldızları kıskanırdık ![]() Hilâle bakıp gonca gülümüzü düşünürdük ![]() Sabah ezanıyla uyandığımızda, Güneşten önce biz öperdik gülümüzü, Peygamber kokulu güller olmadan önce ![]() *** Gül yetiştirirdi annem bir zamanlar, Kırmızı renkli, muhammed yüzlü güller ![]() Ak sevdaydı, vuslattı gül, gönül bahçemizde, Gül, kara sevdaların kurbanı olmadan önce ![]() Güllerimiz vardı bir zamanlar anne ! Peygamber yüzlü, tertemiz kokulu güller ![]() Gül kokulu, gül yüzlü, gül insanlar vardı, Yaban gülleri, ayrık otları, Gönül bahçemizi sarmadan önce ![]() Gül kokulu peygamberimizi severdik, Gül dudaklardan okunan mevlidlerde ![]() Gül suyu dökerdik gül insanlara ![]() Unuttun mu yoksa anne ? Küçük evimiz de gül kokardı, Eksoz kokulu güller olmadan önce ![]() *** Radyasyonlu yağmurlarla sulanan, Hormonlu bitkiler arasında büyüyor güller ![]() Kristâl vazolarda boynunu büküyor güller ![]() Küstü sahte hayata, sahte insanlara, Azotlu topraklara, kirli havalara küstü o güller ![]() Hicret etti ötelere, yüce dağlara peygamber gülü ![]() Kirlerden arınmış topraklarda yetişen, Kardelenlere gıpta ediyor güllerin anne ![]() Sevmiyorum o sahte gülleri anne ! Senin güllerin yetişmiyor şimdi bahçemizde, Besmeleyle diktiğin, gözyaşınla suladığın, Sabırla büyüttüğün güller nerde anne ? Kutlu doğumlara mı kaldı o gülleri koklamak ? Lâleler, menekşeler de garip kaldı anne ![]() *** Gül dudağın, gül yüzün neden gülmüyor, anne ? Ne o, hüzün çiçekleri gibi sen de mi ağlıyorsun ? Klorlu suyla suluyorlar gülün toprağını ![]() Rahmani gözyaşınla sula gülleri yine ![]() Ne olur Muhammed aşkına, Allah aşkına, Yetiştir o güllerini, lâlelerini anne ! Artık Muhammed kokulu güller açmıyor ![]() Güllerimi ver bana anne, lâlelerimi ! Lâl oldu dilimiz, hâzan oldu baharımız ! Petrol kokulu, yapma gülleri sevmiyorum ![]() Muhammed kokulu güllerimi ver anne ! Özledim asude bahçende açan güllerini ![]() Bana gül yüreğinden güller der anne ! *** Gülsüz baharın neşesi de yok anne ![]() Toprağa, suya düşen cemreler, Gönülleri ısıtmıyor artık anne ![]() Gönüllerde zakkumlar yetişiyor gül yerine ![]() Unutuldu ilâhi aşkla yanan Yunus Emre’ler ![]() Yüreğimizde eylül hüzünleri var anne ! |
![]() |
![]() |
|