Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
agladim, çalıntı, gözler, izlerken, ochi, otkradnati, seferinde

Çalıntı Gözler (Otkradnati Ochi) İzlerken Her Seferinde Agladim :(

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çalıntı Gözler (Otkradnati Ochi) İzlerken Her Seferinde Agladim :(

Yönetmen :Radoslav Spassov
Senaryo :Radoslav Spassov, Neri Terzieva
Görüntü yönetmeni: Plamen Somov
Tür:Dram, Romantik
Dil:Türkçe, Bulgarca

1985 sonbaharında Todor Jivkov başkanlığındaki Bulgar hükümeti, ülkede yaşayan Türklerin isimlerini değiştirip asimilasyona uğratmayı amaçlayan ‘Diriliş Süreci’ adlı gizli bir operasyon başlatır İsminin değiştirilmesine karşı çıkan Türk öğretmen Ayten, askerlerin müdahale ettiği bir eylem sırasında kaza sonucu kızını kaybeder Kazaya neden olan Bulgar asker Ivan ile Ayten, olayın etkisiyle büyük bir şok geçirip hafızalarını kaybederler Aynı hastaneye yatırılan Ivan ile Ayten kısa bir süre sonra birbirlerine aşık olurlar
Film Bulgar yönetmen Radoslav Spassov’un başından geçen gerçek bir olayı konu alıyor ‘Mustafa Hakkında Her Şey’in başarılı oyuncusu Nejat İşler, filmdeki performansıyla 27 Uluslararası Moskova Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Bulgar oyuncu Vesala Kazokova ile başrolü paylaşıyor

Kendi Notum: 1987 de Bulgaristanda dogdum ve 3 yasinda Turkiye` ye zorunlu goc ettik Filmde yasananlar tamamiyle gercek olaylardan alinmis olur yakin zamana dayanir Aramizda bir cok Bulgaristan gocmeni oldugunu bildigimden aileleriyle izlemelerini tavsiye ederim Izlerken onlarda duygulanacak ve olaylari bizzat kendi agizlariyla anlatacaklardir 1974 yilindan itibaren yapilmaya baslanan gavurlastirma asimilasyon hareketleri Uzulmemek elde degil Konu hakkinda bilgisi pek fazla olmayan arkadaslar icinde sunu soyleyebilirim

Size zorla verilmis bir gavur isminiz oldugunu dussunun Ailenizin de hatta vefat etmis akrabalarinizin da mezar taslarina kadar isimlerinin degistirildigini dusunun Dedenizi gizli gizli 2 metre karelik banyoda bayram da saklanarak kurban kestigini hayal edin Camilerinizin yikildigini ve sirf Turkce konustugunuz icin toplu tasima araclarindan yararlanamadiginizi Olayi yasamis biri olarak sirf bu nedenlerden dolayi filmi siddetle izlemenizi tavsiye ederim

Musa AHMETOGLU
Bg ismi - Martin RAYKOV

Saygilarimla

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com