![]() |
Ankara'nın Yeni Sinema Odağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara'nın Yeni Sinema OdağıGüçlü eğitmen kadrosu, yenilikçi düşünsel yaklaşımıyla dikkat çeken CAVA Enstitü, kapılarını Ankara?ya açtı ![]() ![]() CerModern ve Yapım-eki işbirliğiyle hayata geçen CAVA Enstitü (Cinema and Audio Visual Arts), Türkiye?deki sanatsal arayışlara sinema ve görsel-işitsel sanatlar alanında katkı sağlamak için sinema dünyasına adım attı ![]() ![]() Basın toplantısında ilk sözü alan CerModern İcra Kurulu üyesi Helün Fırat, bu sezon başlayacak görsel ve sahne sanatları programları ile CerModern?in Ekim ayında Ankara?ya yeni bir soluk taşıyacağının altını çizdi ![]() ![]() ![]() 'Sinemada Yeni Eğitim Metodları'nı tartışmaya açıyor ?Bir Film Yaratmak? adlı sinema atölyesinin danışman kadrosunda yer alan Ezel Akay, Türkiye?de az sayıda eğitimcinin çok sayıda öğrenciyi yetiştirdiğine dikkat çekerek, CAVA?nın yeni sinema arayışlarındaki değerli çabalarının altını çizdi ![]() ![]() ![]() ?Düşten Kağıda? adlı senaryo atölyesinin danışman kadrosunda yer alan bir diğer isim Ümit Ünal ise, kendi derslerinde sözlü ve yazılı dille sinema dilinin ne kadar farklı olduğunu işleyeceğini belirterek, hikayeci refleksiyle katılımcılara yazarlığın çerçevesinin ve teknik süreçlerinin aktarılacağını söyledi ![]() ?Sinema Okur Yazarlığı? atölyesinin sorumluluğunu yapan ve aynı zamanda Bilkent Üniversitesi İletişim Tasarım Bölüm Başkanı olan Prof ![]() ![]() ![]() Tanıtım toplantısında son sözü ise ?Kameraya Oynamak? adlı oyunculuk atölyesinin Meltem Cumbul ile birlikte yürütücülüğünü yapacak olan oyuncu Umut Karadağ aldı ![]() ![]() Aralarında Ahmet Mümtaz Taylan, Barış Pirhasan, Meltem Cumbul, Mert Fırat, Onur Ünlü, Yeşim Ustaoğlu, Yüksel Aksu gibi usta isimlerin danışmanlığı üstlendiği CAVA Enstitü, öncü görsel ve işitsel sanat arayışlarının merkezi olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|