![]() |
Pet Şişede Su İçmeyin [Önemli! Lütfen Sonuna Kadar Okuyun] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pet Şişede Su İçmeyin [Önemli! Lütfen Sonuna Kadar Okuyun]Pet şişelerden kurtulun AŞAĞIDA okuyacağınız satırlar pek hoşunuza gitmeyebilir ![]() Kendinizi kötü, hatta rahatsız hissedebilirsiniz ![]() “İyi de, ne yapacağız” diyebilirsiniz ![]() Çünkü ben de aynen sizin söylemeniz muhtemel bu cümleyi söyledim, aynen bu yazdıklarım gibi hissettim ![]() Yine de sizleri sevdiğim için, bunları yazmak zorundayım ![]() Önceki gün, bir yakınımın ameliyatı için, Türkiye’nin önemli hastanelerinden birindeydim ![]() Ameliyat sonrası, alanında Türkiye’nin değil, dünyanın en iyilerinden biri ve çok da eski dostum olan doktorumuz geldi ![]() Ameliyatla ilgili bilgi vermek üzere ![]() Konuşurken, önümdeki masada duran “pet” şişeyi alıp açtım ve bardağıma su doldurmaya başladım ![]() Profesör doktor uzandı ![]() ![]() Suyu doldurduğum bardağı aldı ![]() Görevliyi çağırdı ![]() Pet şişeyi çöpe atmasını, bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi ![]() “Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin” dedi ![]() “Ne oldu hocam, sular zehirli de bizim haberimiz mi yok” dedim şaşkınlıkla ![]() “Keşke zehirli olsa ![]() ![]() ![]() “Son yıllarda kanser olaylarında büyük patlama yaşanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Biliyoruz hocam ![]() ![]() ![]() “Evet” dedi ![]() ![]() “Bütün dünya kullanıyor” dedim ![]() “Medeni ülkeler giderek daha az kullanıyor” dedi ![]() “Bu pet şişelerdeki sular 2 haftadan uzun süre şişede kaldığı zaman, şişenin içindeki zararlı maddeleri çözüyor ve suya karışmasına neden oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen önümdeki açılmamış pet şişeyi aldım ![]() 2 aylıktı ve son kullanma tarihi olarak 10 ay sonrayı gösteriyordu ![]() “Bu şişeler kısa süreli saklama için uygun ![]() ![]() “Peki ne yapacağız?” dedim ![]() “Cam şişe kullanacağız ![]() ![]() ![]() ![]() “Maliyeti yüksek ama” dedim ![]() “Kanserin tedavi maliyeti daha mı düşük? Aksine çok daha yüksek ![]() ![]() ![]() ![]() “Hadi küçük şişeleri cam şişede hallettik, ya damacanaları ne yapacağız ![]() Profesör doktor daha da kötü konuştu ![]() “Oradaki sorun daha büyük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Düşünmüyorum” dedim ![]() “Demek ki damacanadaki suyla birlikte deterjan da içiyoruz” dedi ![]() Çocukluğumu hatırladım ![]() İstanbul’da hasıra sarılmış cam damacanalar içinde Beykoz’dan gelme sular satılırdı ![]() “Eskiden vardı cam damacanalar” dedim ![]() “Talep edelim yine olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|