![]() |
St. Petersburg Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() St. Petersburg Köftesi![]() Malzemeler 500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir) SOSUN MALZEMESİ: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşlanmış doğranmış mantar 1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar 2 adet beyaz ekmek içi 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Kızartmak İçin; Yarım su bardağı sıvıyağ Tarif Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz ![]() Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz ![]() Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz ![]() Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım ![]() SOSUN TARİFİ: Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz ![]() Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|