![]() |
Zencefilli Limonlu Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Limonlu Kek Tarifi![]() Malzemeleri 2 su bardağı un 15 gr maya 2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı ılık su 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ½ su bardağından biraz fazla ılık süt 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş 1 yumurta hafif çırpılmış ½ su bardağı ezilmiş bisküvi 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) Zencefilli Limonlu Kek Yapılışı Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, 1 çay kaşığı şekerle birlikte çatalla ezin ![]() Suyu ekleyip, 15-20 dakika maya kabarana kadar bekletin ![]() Un, tuz ve zencefili bir kasede eleyip, limon rendesi ve 2 çorba kaşığı şekeri ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın ![]() Ortasını çukurlaştırıp, maya, süt, 4 çorba kaşığı eritilmiş yağı ve yumurtayı koyun ![]() ![]() Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha çıkarıp 2-3 dakika pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğurun ![]() Hamuru bir kase içinde üstünü kapatarak, iki kat kabarana kadar, 1-1,5 saat kadar dinlendirin ![]() Kabaran hamuru 3 dakika daha yoğurduktan sonra, merdane ile 2,5 cm kalınlığında bir kare biçiminde açın ![]() Elinizle yaklaşık 5 cm lik dikdörtgen biçimi verip, kalıba koyun ![]() Kekin üstünü hazırlamak için, bir kasede bisküvi, tarçın ve yağı, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın ![]() ![]() 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar üstü nar gibi ve hafif gevrek olana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|