Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, taşlık

Taşlık Kebabı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taşlık Kebabı





Malzemeler :





400 gr Tavuk Taşlık
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Yeşil Sivri Biber
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Tavuk taşlıklarınızı iyice yıkayın Yıkamadan önce bir süre suda bekletebilirsiniz Yıkama esnasında taşlıklarınızı teker teker kontrol edin Taşlıkların bazılarının üzerinde hala dış zarı kalmış olabilir Dış zarı bir ucundan tutarak kolayca ayırabilirsiniz Bu dış zarları aldıktan sonra taşlıkların yıkanması gerekmektedir Yıkama işleminin ardından iyice suyunu süzerek doğrama tahtasına alın





Önce taşlıkları enlemesine dilimleyin Daha sonra bu dilimleri küçük küpler halinde doğrayın Taşlıklarınızı doğradıktan sonra tekrar suda bekletip yıkayın Ardından suyunu iyice süzün





Yanmaz tabanlı bir tencereye sıvı yağınızı ekleyin Taşlıkları ilave ederek kavurmaya başlayın Taşlıkları orta ateşte kavururken suyunu bırakacaktır Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin Dörde böldükten sonra ince dilimlediğiniz kuru soğanları ve ince doğradığınız yeşil biberi ilave ederek kavurmaya devam edin Soğan ve biber yumuşadıktan sonra biber salçasını ilave edip iyice yedirin Son olarak kabuğunu soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesi ilave edin ve iyice karıştırın Tüm baharatları ekledikten sonra domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin



Tenceredeki malzemeyi bir parmak kadar geçecek şekilde su ilave edip tencerenin ağzını kapatın Kısık ateşte 50-60 dk pişirin Eğer bu esnada suyunu çekerse azar azar ilave edebilirsiniz Taşlıklar yumuşadığında suyunun da koyu bir sos kıvamında olması gerekmektedir Bu aşamada tuzunuzu da ilave edebilirsiniz
Taşlık kebabınızı servis tabağınıza aldıktan sonra üzerine çok ince kıyılmış maydanoz ilave edin
Püf Noktası :
  • Tuz mutlaka en son ilave edilmelidir Aksi taktirde hem pişirme süresi uzar hem de etler yumuşak olmaz
  • Dilerseniz biber salçası ile birlikte domates salçası da ilave edebilirsiniz
Notlar :
  • Taşlık Kebabı; maydanoz, halka doğranmış kuru soğan ve sumak ile hazırlanmış soğan salatası ile servis edilebilir
  • Soğan salatası ve lavaş kullanarak dürüm halinde de servis yapabilirsiniz Dilerseniz yarım somun ekmek arasında da servise sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.