Elmalı Fındıklı Dilimler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Fındıklı DilimlerMalzemeler: 150 Gr Tereyağı3 Yumurta 1 Su B Toz Şeker2 Çorba K Yoğurt1 Pk Kabartma Tozu1 Pk Vanilya1 Su B Toz FındıkUstasından Un Ölçüsü Elmalı Harcı İçin: 3 Elma 1 Çay B Toz ŞekerYarım Limon Üzeri İçin: Tarçın Yeşil Fıstık File Fındık Hazırlanışı: Elmaları soyup küp küp doğruyoruz Tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz Limon suyunu ekliyoruz Şekeri katıp soteliyoruz Tereyağını karıştırma kabına döküyoruz Yumurtaları kırıyoruz![]() Şeker, yoğurt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve 9 çorba kaşığı tepeleme un katıp yoğuruyoruz Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp kenara ayırıyoruz![]() Geri kalan hamura soğuyan elmaları ekleyip karıştırıyoruz Yağlanmış borcam bir kalıba hamuru koyup bastırıyoruz Ayırdığımız hamura tarçın ve 2 çorba kaşığı un koyup karıştırıyoruz![]() Sert bir hamur elde ediyoruz Borcam kaba koymuş olduğumuz hamurun üzerine tarçınlı sert hamuru rendeliyoruz Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz![]() Fırından çıktıktan sonra yeşil fıstık ve file fındık ile süsleyip dilimledikten sonra servis ediyoruz
|
|
|
|