Pabuç Topu.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pabuç Topu..![]() Pabuç Topu Hamurunun Malzemesi:
Suyunu katarken dikkatli ol hamur çok yumuşak olmayacak Kulak memesi yumuşaklığında olacak Hamurun kaptan iyice kurtulması lazım, güzel bir hamur elde etmek için 10 dk kadar yoğurun En sonunda bir topalak olacak [*]İç malzemesini de ayrı bir kapta bu arada hazırla Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz , karabiberi karıştırın [*]Hamuru eğer bu büyüklükteki yumakla açarım derseniz 1 kerede merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın Yada hamuru 2’ye böl Bu şekilde merdaneyle 2-3mm kalınlığında aç [*]6x6 mm kareler kes Her bir karenin ortasına fındıktan biraz büyükiç koy Üçgen olacak şekilde kapat Kenarlarını iyi kapatmalısın yoksa pişerken açılabilir Biz ayrıca bir muskanın içerisin demir para saklıyoruz Tabii önce güzelce yıkayarak Günün şanslısı kim diye [*]Tencerede kaynamakta olan bol suyun içine 2 grup halinde salıyoruz Suya önceden tuz katılır Pişen pabuç topları suyun yüzeyine çıkıyor Pişenleri genişce bir tepsiye alın [*]Ayrı bir yerde margarin yada tereyağını eritin Pabuç toplarının üzerine gezdirin
|
|
Pabuç Topu.. |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pabuç Topu..![]() Malzemeler: 1 demet roka 4 yemek kaşığı mısır (konserve) 6-7 dal yeşil sogan 1 adet salatalık 3-4 yaprak marul 1 adet kuru sogan 2 küçük kutu ton balığı (konserve) Üzerini süsleyecek kadar zeytin ve mısır yarım limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi yeterince tuz ve zeytinyagı Yapılışı: Tüm malzemeler yıkanıp dogranır Üzerini süsleyecek kadar mısır bir kenara ayrılır![]() Ton balığı haric tüm salata malzemeleri, yag, tuz, nar ekşisi, limonsuyu ilave edilip karıştırılır ![]() Servis tabağına aktarılır Ton balığı salatanın üzerine konur Mısır ve zeytin ile süslenerek servis yapılır
|
|
|
|