Fincan Böreği Tarifi (Kıymalı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fincan Böreği Tarifi (Kıymalı)![]() Hamuru için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta, tuz Bir buçuk su bardağı ılık su İçi için: 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 250 gram kıyma Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Fincan Böreği Yapılışı UNU geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın Yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin Diğer taraftan iç harcı için ince kıyılmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin 5 dakika kavurup ocaktan alın Dinlenen hamuru oklava ile açın Hamurun yarısına 6 cm aralıklarla, hazırladığınız harçtan 1'er çorba kaşığı dolusu yerleştirin Hamurun boşta kalan yarısını harçlı kısmın üzerine kapatın Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile katladığınız hamurdan yuvarlaklar kesin Sıvıyağda kızartıp servis yapın![]() |
|
|
|