![]() |
Salata Ve Hindi Şnitzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata Ve Hindi Şnitzel![]() Malzemeler: Galeta unu 1 adet yumurta Karabiber ve tuz 8 hindi şnitzel 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı margarin Salata Malzemeleri: 800 gram patates Bir miktar tuz 1 adet soğan 8 çorba kaşığı ayçiçek yağı 100 gram kıvırcık salata Birkaç turp 125 ml et suyu 8 çorba kaşığı sirke Karabiber Yapılışı: Patatesleri kabuklarını soymadan tuzlu suda 20-25 dakika kadar haşlayın ![]() Soğanı soyun ve küçük küpler halinde doğrayın ![]() Sıcak et suyuna soğanı, sirke, tuz, karabiber ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın ![]() Haşlanmış patatesleri soyun, dilimleyin ve karışıma ekleyin ![]() Karışımı oda sıcaklığında bekletin ![]() Ara ara karıştırıp harmanlanmasını sağlayın ![]() Kıvırcık salatayı iyice yıkayın ![]() Suyunu süzün ve yapraklarını şeritler halinde doğrayın ![]() Turpları da iyice yıkayın ve ince şeritler halinde kesin ![]() Yumurtayı çırpın ![]() Hindi şnitzeli, tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Önce una, sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayın ![]() Kıvırcık salata ve dilimlenmiş turpları patates salatasıyla karıştırın ![]() Salatayı yeniden tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Margarini tavada eritin ![]() Yağ kızdığında şnitzellerin her iki tarafını 3-4 dakika altın rengini alana kadar kızartın ![]() Bir kağıt peçete ile yağını çektirdikten sonra salata ile birlikte tabaklara yerleştirip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|