Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beynin, görevleri, nelerdir

Beynin Görevleri Nelerdir?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beynin Görevleri Nelerdir?

Beynimiz tüm vücudumuzu yöneten organımızdır Beynin ne gibi özellikleri ve önemi olduğu hakkında bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz

1- Duyu merkezidir (Görme, tat alma, koklama, işitme, dokunma duyularının merkezidir )
2- İstemli yapılan hareketlerin merkezidir ( İskelet kasları tarafından gerçekleştirilen yüz, kol ve bacakların, parmakların hareketini yönetir Hareket sinirleri omurilik soğanından geçerken çaprazlaşır Bu nedenle beynin sağ tarafı vücudun solunu, beynin sol tarafı vücudun sağını kontrol eder)
3- Hafıza (zekâ), öğrenme, konuşma, yazma, bilgi depolama ve saklama davranışlarını yönetir Zekâ derecesi beynin maddesine, sinirlerin kalıtsal özellik ve gelişme derecelerine bağlı olarak değişir Özetle zekâ, bütün beynin fonksiyonudur

4- Sevinç, ağlama, üzüntü gibi ruhsal durumların merkezidir
5- Beynin içindeki hipotalamus bölgesi şunlardan sorumludur:
• Vücut ısısını ayarlamak
• Kan basıncını, kalp- damar sistemini, elektrolit dengesini (su- tuz- iyon vs) düzenlemek
• Enerji metabolizmasını, (karbonhidrat ve yağ metabolizmasını) metabolizma hızını düzenlemek
• Hormonal denetim yapmak ( gebelik ve üreme hormonlarını kontrol eder, hipofizi uyarır)
• Strese karşı acil cevap vermek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com