Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitki, çeşitleri, örtüsü

Bitki Örtüsü Nedir Ve Çeşitleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bitki Örtüsü Nedir Ve Çeşitleri

Bitki örtüsü hakkında bilgiler - bitki örtüsü ne demektir - bitki örtüsü nerelerde görülür - bitki örtüsü neye denir - bitki örtüsü nerelerde görülmektedir - bitki örtüsü nedir ve çeşitleri

2- BİTKİ ÖRTÜSÜ:
Bitki Örtüsü;
a- Eğitim sahalardaki toprakları tüter
b- Topraktaki besin maddesini artırır
c- Ana materyalinin ayrışmasını iletir
ÜLKEMİZDEKİ BELLİ BAŞLI BİTKİ TOPLULUKLARININ ETKİSİ ŞÖYLEDİR;
1- Yıldız dağ ve Kuzey Anadolu Dağı kuzeyindeki ormanlar ham toprakları tutarhane topraktaki organik madde miktarını artırır
2- Güney Marmara Ege ve Akdeniz bölgelerinin alt kısımlarında sıcaklığın fazlalığından ayrışma kısa sürede olduğundan toprak organik madde yönünden fakirdir Üst kanunlarda biraz daha fazladır
3- İç Güney Doğu Anadolu alçak kesimlerinde organik madde az olduğu için topraklar nüfus yönünden fakirdir
4- Sıcaklığın düşük olduğu kuzey Doğu Anadolu platolarında ve Karadeniz dağlarının yüksek kesimlerinde uzun boylu otların bulunması, toprağın zenginleşmesini sağlar
Bitki örtüsünün olmadığı yerlerde toprak oluşumu çok zordur Hem organik madde azdır,hem de organizmalar yoktur Toprak oluşumunun sürekli devam etmesi ve besin maddeleri dolaşımının sağlanması için toprağın devamlı bitki örtüsü ile kaplı olması gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com