3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı3 Sınıf Romen Rakamları3 Sınıf Romen Rakamları ile ilgili örnekRomen rakamları Romalıların sayıları göstermek için kullandığı işaretlerdir ![]() Romen Rakamlarını Yazma Kuralları: 1- Her rakam, yan yana en fazla üç defa kullanılabilir ![]() I =1, II=2, III=3, X = 10, XX = 20 2 Bir rakamın soluna, başka bir rakam bir defa yazılabilir Yazılan her rakam romen rakamının değerini bir azaltır![]() IV = 4, IX = 9 3 Bir rakamın sağına, başka bir rakam en çok üç defa yazılabilir Yazılan her rakam romen rakamının değerini bir artırır![]() VI = 6, VIII = 8, XI = 11 4 X rakamı, kendisinden büyük bir rakamın soluna yazılırsa, o rakamdan on eksilir Sağına yazılırsa on artar![]() XL = 40 , LX = 60 ( L=50) 5 V rakamı X rakamının sağına bir kere yazılabilir Bu X rakamın değerini beş fazlalaştırır![]() XV = 15 6 V rakamı birden fazla yan yana yazılmaz![]() ![]() |
|
Cevap : 3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı |
|
|
#2 |
|
Kayıtsız
|
Cevap : 3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımıİyi bir konu anlatımı Kardeşimin performans ödevini ben yapıyorum :D daha doğrusu benim işim kolaylaştı tşkkk
|
|
|
|