Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faciası, mayerling

Mayerling Faciası

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mayerling Faciası

Avusturya veliahdı Arşidük Rudolf ile sevgilisi Barones Maria Vetseranın 30 Ocak 1889 da, Viyana yakınlarındaki Mayerling köşkünde ölü olarak bulunmalarına, “Mayerling Faciası” adı verilir

Veliaht Rudolf, babası Avusturya imparatoru Franz Jozef in tek oğluydu Bu sebeple, sıkı bir eğitim altında büyütüldü, askerî eğitim gördü Fakat Rudolf, bu sıkı eğitim yerine, tarih, edebiyat ve felsefe ile ilgilenmeyi, kendi karakterine daha uygun bulmaktaydı Bu sebeple, babası ile anlaşmaları zor bir veliaht oluyordu Veliahtlığının gerekliliği ile 1881 yılında Belçika kiralının kızı ile evlendirildi Fakat o, bu sıkıcı evlilik yerine Barones Maria Cetsera ile bir aşk hayatı yaşamayı tercih etti Bu aşk hayatının, bir evlilikle sonuçlanamayacağını anladıklarından, iki sevgili, günün birinde, birlikte intihar etmekten başka çâre bulamamış olacaklar ki, 1889 yılında çekildikleri Mayerling köyünde intihar ettiler

Bu aşk faciası roman yazarlarının işledikleri bir konu haline gelmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com