Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşığı, beyt, cengiz, ehli, hakan, han, ulu

Ehli Beyt Aşığı Ulu Hakan Cengiz Han

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya üzerinden vahşeti kaldırıp, medeniyeti getiren ; bunun için en çetin savaşları veren Cengiz Han
600 yıllık Osmanlı Devletinin kurulmasına tertemiz bir dünya zemini bırakan Cengiz Han

32 (Cengiz Han Yasası emreder ki) yemek üzerinde boğulan kişi hemen kamptan çıkarılmalı ve derhal öldürülmelidir ve ordu komutanının çadırının eşiği üzerine ayağını koyan kimse de idam edilmelidir - "Kişinin çadırının eşiği namusudur " Cengiz Han biliyor ki itibar sahibi kişilere en alçakça ve yıpratıcı saldırılar namus yönünden yapılır o yönde kesin tedbir olarak kanun çıkarıyor Gerçekten yanılmamış olduğunu zamanlar ortaya çıkarıyor Kendi ailesi de bu yönde birçok iftiralara maruz kalıyor Öyle evlatlar yetiştiren öyle bir anaya ve bunun gibi nice Analara atılan iftiraları tarih boyunca hep gördük bu millete kendi yanlışlarını empoze edemeyenler hep böyle düşüncelerde tereddüt uyandırıcı ve itibarı yıpratıcı yolları izlemişlerdir -

EHLİ BEYT AŞIĞI ULU HAKAN CENGİZ HAN' ın yüzyılları aydınlatan ve aydınlığa çıkması gereken yönlerinin bilinmesi için Sizleri Gruba katılmaya ve katkıda bulunmaya tüm arkadaşlarınızla birlikte davet ediyoruz Selam ve Saygılarımızla http://wwwfacebookcom/groupphp?gi8853446&ref=ts

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cengizin bırakın ehli beyt aşığı olmasını , daha müslüman bile değildi Tarihi vesikalar bu yönde yazıyor Şamanizm dinine mensuptu , yaptığı katliamlardan dolayı maveraünnehir kızıla boyanmıştır ve şehirde ki nehirlerde atılan kitaplardan ötürü bir renk kirliliği olmuştur Cengiz Han örf olarak moğol uygarlığını örnek alması normaldir , doğu kökeniyle alakalıdır bu zaten Ancak müslüman olması ve ehli beyti sevmesi , katlettiği nice masumu açıklamaz
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com