![]() |
57. Tümen Komutanı Alb. Reşat Çiğiltepe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 57. Tümen Komutanı Alb. Reşat ÇiğiltepeBüyük Taaruzun ikinci gününde ![]() ![]() işgalden temizlenmesidir ![]() ![]() Bu tepenin ele geçirilmesi görevi 57 ![]() ![]() ![]() aaaaen üç yıl öncesinin 27 Ağustos'unda ![]() ![]() ![]() ![]() - Reşat Bey bu önemli tepeyi ne zaman alacaksınız? - Komutanım yarım saat sonra alacağız ![]() - Başarılar diliyorum ![]() Yalnızca on beş dakika sonrasıdır ![]() - Halen direnişin sürdüğünü görüyorum ![]() ![]() ![]() - Komutanım tepeye bir tümen asker yığmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Saat 11 00: - Reşat Beyi istiyorum ![]() - Komutanım ![]() ![]() ![]() ![]() Okuyorum ![]() ![]() "Yarım saat zarfında bu tepeyi almak için söz verdiğim halde sözümü yapamamış olduğumdan dolayı ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal'in gözlerinden yaşlar boşanır ![]() ![]() ![]() Saat 11 45: Başkomutanın telefonu çalar ![]() -Çiğiltepe alınmıştır komutanım ![]() ![]() "Eğer bir gün yolunuz Sandıklı-Afyon arasına düşerse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|