![]() |
Kanuni Sultan Süleyman Ve Hürrem Sultan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanuni Sultan Süleyman Ve Hürrem Sultan![]() ![]() ![]() Osmanlı'nın en güçlü kadınlarından Hürrem Sultan'ın Slav asıllı olduğu söylenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hürrem Sultan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul'da bugün Haseki olarak anılan semtte yaptırdığı külliye ile adına külliye tesis edilen ilk padişah eşi olma özelliğine de sahiptir ![]() Osmanlının kudretli padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman 'ın ''Muhibbi Divanı''ndaki aşk şiirleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() N'ola baksam şem'i hüsnüne gönül pervaneveş Dostum sen şem olacak âşıkım pervanedir ![]() Gülşen-i hüsnünde dil mürgün yine saydetmeye Zülfünün ağında Muhibbî hâli anın divanedir ![]() Hürrem Sultan ise mektuplarına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Padişahım yine cariyenizi topraktan kaldırıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hürrem Sultan'ın tarihte oynadığı rol ![]() ![]() Topkapı müzesi arşivindeki mektuplar da bu aşkın kanıtlarından bazılarıdır ![]() HÜRREM SULTAN DAN KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'A MEKTUP Sultanım ![]() Yüzümü yere koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim devletim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***************************Benim Sultanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim Sultanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hürrem muhibbi mahlaslı cihan padişahı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Topkapı'da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Niceleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaTaRaT Kanuni Sultan Süleyman Han’ın Hürrem Sultan için yazdığı gazel Celis-i halvetim ![]() ![]() Enisim ![]() ![]() ![]() Hayatım hasılım ![]() ![]() ![]() Baharım ![]() ![]() ![]() Neşatım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turuncu u nar u narencim ![]() Nebatım ![]() ![]() ![]() ![]() Azizim ![]() ![]() Stanbulum ![]() ![]() Bedahşan’ım ve Kıpçağım ve Bağdad’ım ![]() Saçı varım ![]() ![]() ![]() Ölürsem boynuna kanım ![]() Kapında çünki meddahım ![]() Yürek pür gam ![]() ![]() Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman’ın mahlası) Bugünkü dille; Benim birlikte olduğum ![]() ![]() ![]() Can dostum ![]() ![]() ![]() Hayatımın ![]() ![]() Baharım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevinç kaynağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turuncum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nebatım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönlümdeki Mısır’ın Sultanı ![]() ![]() ![]() İstanbul’um ![]() ![]() ![]() Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşan’ım ve Kıpçağım ![]() ![]() ![]() Güzel saçlım ![]() ![]() ![]() Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kapında ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğim gam ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 Ocak 2011 09:42 Tartışılan dizi 'Muhteşem Yüzyıl'la gündeme gelen Hürrem Sultan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lehistan Krallığı'nın sınırları içerisinde bulunan Rohatyn'da doğdu ![]() ![]() ![]() Gerçek adı Alexandra Anastasia Lisowska ![]() ![]() ![]() Hürrem Sultan Osmanlı İmparatorluğu'nda ilk nikah kıydırtan sultandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hürrem Sultan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haydn adına senfoni besteledi Hürrem Sultan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YUŞÇENKO TÜRBESİNİ ZİYARET ETMİŞTİ Ukrayna'nın eski Cumhurbaşkanı Vladimir Yuşçenko ve eşi 2005 haziranında Türkiye'ye geldiklerinde Süleymaniye Camii'ndeki Hürrem Sultan'ın türbesini ziyaret etmişlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|