![]() |
Kayısılı Sarma Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kayısılı Sarma TatlıKayısılı Sarma Tatlı Malzemeler, 1 su bardağı kuru kayısı 6 adet taze kayısı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı esmer şeker 2 adet orta boy armut 1 yemek kaşığı yumuşak margarin 8 adet baklava yufkası Üzeri için, 1 adet yumurta sarısı Pudra şekeri Hazırlanışı, Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın ![]() Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın ![]() Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin ![]() Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın ![]() Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ![]() Margarini eritin ![]() Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin ![]() Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin ![]() Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın ![]() Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ![]() Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin ![]() Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|