![]() |
Ah Bu Ben |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ah Bu BenYatsı namazını edâ etmiş tesbihâtımı yapıyordum, “Elhamdüllilâh” zikrini çekerken bile bir şeyleri isteyerek şükrettiğimi düşündüm, o anda bana benden bir kapı açıldı ve girdim içeri ne melûn bir şey vardı oysa içeride, kendime söylediğim yalanlarım, sözlerim ve içimden geçen her şey oradaydı ![]() Yüzüm kızardı onları görünce ve aklıma geldi, her tövbeden sonra onlarla yeniden başladığım ![]() Sonra kendimi benin önünde buldum bir suçlu gibiydim şimdi, “Namazlarında neleri düşündün?”diye sordu ![]() Cevabım bir kul cevabı gibi olmadı üzülerek utanarak “Namazdan sonra yapacağım işleri, yüzlerini yıllardır hatırlamadığım arkadaşlarımı, kaybettiğim küçücük bir toplu iğneyi düşündüm” dedim ![]() Benden hiç ses çıkmıyordu,diğer soruya geçti “Oruçluyken nefsini terbiye ettin mi?”diye sordu ![]() ![]() Başım öne eğikti “oruçluyken akşama hangi yemeği yesem,iftara kaç dakika var gibi soruları düşündüm” dedim ![]() Oradan söz verdiğim bir sözüm benden şikayetçi olduğunu söyledi 'bana namazları kılarken farzını 'kul' gibi' sünnetleri de ümmet gibi kılacağım sözünü verdi' diye haykırdı ![]() Yüzüm yerde söyleyecek bir şey yok haklıydı ![]() Ben,bana tekrar döndü ve sormaya devam etti “Elinde tesbih var iken neyi düşündün?” cevabım diğerlerine benziyordu,fâni olan her şeyi düşünmüştüm ![]() Peki sabah namazına kalkmak için bir sözün vardı hatırlıyor musun? Başımı sallayıp “Evet” diyebildim ![]() Teknolojinin nimetlerinden olan telefonuma sabah vakti uyanmam için emir vermiştim, o görevini yaptı ama ben yapamadım on dakika daha uyuyayım dedim uyandığımda bülbüller sitemini dile getiriyordu ![]() Başımı kaldırdığımda yine bir sözüm karşımda dikilmişti “Her akşam Kurân okuyacağım” sözüydü ![]() Ve yine aynı sahne, yüzüm yerde başımı kaldırmaya cesaretim yoktu… Ben, bana dönerek “Sen bensin atsan atılmaz satsan satılmazsın, hep kaçtığın tekrar Ona sığındığın Râbbine dön, O seni benden daha iyi affeder” diyerek başını öne eğdi ve kayboldu ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|