![]() |
İnsani Dinden Çikaran 99 Söz Ve Hareketler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsani Dinden Çikaran 99 Söz Ve HareketlerDinden Çıkaran 99 Söz ve Hareket 1- Allahın varlığı hakkında insanda meydana gelecek en ufak bir şüphe ve tereddüt ![]() 2- Allahın cisim olduğunu düşünmek ve hayalinde canlandırmak ![]() 3- Cenabr17;ı Hakkın sıfatlarından herhangi birini insanların sıfatlarına benzetmek ![]() (Mesela Cenabı Hakkr17;a dil ve ağız gibi mahlukatın hassalarından olan azalar hayal etmek) 4- Allahr17;ı bir şeye hulûl etmiş olarak kabul etmek ![]() 5- Cenabr17;ı Hakka analık, babalık veya oğulluk isnad etmek ![]() ![]() ![]() 6- Peygamberlere yalancılık isnadında bulunmak 7- Peygamberlerden herhangi birini inkar etmek ![]() 8- Peygamberlere günah isnadında bulunmak 9- Peygamberlerin yüksek terbiye ve ilimlerini Allahr17;ın yetiştirmesiyle değil de, bir insanın yetiştirmesiyle olduğunu sanmak ![]() 10- Meleklerden her hangi birini inkar etmek ![]() 11- Meleklere erkeklik dişilik isnadında bulunmak ![]() 12- Hakkında ayet olan herhangi bir mücizeyi inkar etmek 13- Tevatur yoluyla sabit olan ayın yarılması ve mirac hadisesi gibi mücizeleri inkar etmek ![]() 14- Kurr17;an-ı Kerimr17;in bir ayet veya bir cümlesini inkar etmek ![]() 15- Kurr17;an-ı Kerimr17;de en ufak bir noksanlık düşünmek ve "kifayetsizdir" diye bir fikre sahip olmak ![]() 16- Kurr17;an-ı Kerimr17;in hükümlerinden ve kanunlarından daha üstün kanun ve hükümler olduğunu iddia etmek veya düşünmek, veya hutta ileri bir zamanda böyle bir fikre sahip olabilirim diye düşünmek ![]() 17- Kabir sualini ve azabını, öldükten sonra dirilmeyi inkar etmek veya şüphe ile karşılamak ![]() 18- Hesap gününü, sıratı, mizanı, cennet ve cehennemi inkar etmek ![]() 19- Cennet nimetleri veya Cehennemin azabı hakkında şüphede bulunmak, inkar etmek "Allah hiçbir kuluna azap etmez" demek ![]() 20- mür17;minlerin ebediyyen Cehennemde kalacağını söylemek ![]() 21- Her hangi bir farzın bir cüzr17;ünü veya tamamını inkar etmek, Mesela: "5 vakit namazdan öğle veya ikindi namazları bu devirde kılınmaz, farz olamaz" demek veya düşünmek ![]() 22- Faizi, insan öldürmeyi, günah ve haram kabul etmemek ![]() 23- İslam dinini mühimsememek ve hor görmek ![]() 24- Herhangi bir kâfiri mür17;minden üstün görmek ![]() 25- Haramlardan birini helâl adetmek veya ayetle sabit bir haramı inkar etmek ![]() 26- Sahabelerden her hangi biri hakkında münafık, mürai (iki yüzlü), kâfir diye düşünmek ![]() 27- Bir mür17;mini imanından dolayı hakir görmek veya bir kâfiri küfründen dolayı üstün görmek ![]() 28- İslamiyetin dünya saadetine engel olan bir din olduğunu söylemek veya düşünmek ![]() 29- Bir mür17;mini küfürle suçlamak ![]() 30- Küfrü icap ettiren her hangi bir şeyi kendi isteğiyle hatırından geçirmek ![]() 31- Üzerinde ayet yazılı her hangi bir şeyi kasten kirletmek veya pisliğe tutmak ![]() 32- "Müzik aletlerinden birini çalarak Kurr17;an okumak" 33- "O adam peygamber olsa gene inanmam"demek ![]() 34- "Peygamber gelse gene kabul etmem" demek ![]() 35- "Allah olsan ne yapabilirsin sen bana" demek ![]() 36- "Allahr17; ımı inkar edeyim bu böyle" demek ![]() 37- "Ne olur şu güzelim şarap haram olmasaydı" demek ![]() 38- "Namaz kılmam, kılmayacağım" demek ![]() 39- Allahın emir ve yasaklarından ve kanunlarından biriyle alay etmek, (mesela alaylı alaylı : Hırsızlık mı yaptın uzat kolunu, adam mı öldürdün uzat boynunu" diyerek istihza etmek veya istihza edenin gülmesine gülerek mukabelede bulunmak ![]() 40- Küfrü icabettiren bir söz söylendiğinde onu gülerek karşılamak ![]() 41- "İslam dini efsane ve hurafeden ibarettir" demek ![]() 42- Ruhların kalıptan kalıba geçtiklerine inanmak ![]() 43- Peygamberimizden sonraki hiristiyan ve yahudileri mür17;min kabul etme, onların da dini haktır diye itikat etmek ![]() 44- Kurr17;anın kanunlarını Allahın kelamı diye değil de akla, mantığa, ilme ve felsefeye uygundur diye kabul etmek ![]() 45- Bir kâfire karşı muhabbet etmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 46- Uzun müddet küfre hizmet etmiş ve müslümanlığa zararı dokunmuş birisini sevmek, onu desteklemek ve hakkında Allah razı olsun diye dua etmek ![]() 47- Ölmüş bir kâfire veya İslam dinine kötülüğü dokunmuş birine "Allah rahmet eylesin" demek ![]() 48- Kafirlerin öteden beri kendilerini müslümanlardan ayırmak için kullandıkları Haç, zünnar (v ![]() ![]() 49- Allahr17;ın ve dininin düşmanlarını taklit etmek, onların hallerini, tavırlarını kendisine örnek ittihaz etmek ![]() 50- İbadetlerinde Cenabı Hakkın rızasından başkalarının hoşnutluğunu gözetmek ve başkalarının görmeleri için kulluk etmek ![]() 51- Kendisi veli olmadığı halde velilik iddiasında bulunmak ![]() 52- "Bu gün Kurr17;an-ı Kerimle dünya idare edilemez" demek veya diyen birine "doğru söylüyor" demek ![]() 53- Allahr17;a (cc) peygemberimize ve peygamberlerden herhangi birine, dine veya kitaba sövmek, hakaret etmek veya söven, hakaret eden birine sevgi beslemek o anda onun yüzüne gülmek ![]() 54- Ağıza veya göze sövmek, küfretmek ![]() 55- Nazar değmesin diye bir şeye boncuk takmak (Allahr17;tan gayri bir şeyden ümit beklemek) 56- Allah dostlarından her hangi bir velir17;ye düşmanlık etmek, çalışmalarını baltalamak ![]() 57- Şeriat, dini aykırılıkları bulunmayan ve Allahr17;ın dinini yaymağa çalışan bir topluluğa, Kurr17;anr17;ın şeriatın öğretildiği bir müesseseye düşmanlık etmek ve onların çalışmalarını baltalamak ![]() 58- Bir kâfirin dünyalık bir iyiliğinden dolayı cennete gireceğine kail olmak ve mesela "insanlığa bu kadar iyiliği dokunup da cennete giremiyecek olursa ben de cennetr17;e girmem" demek ![]() 59- Her hangi bir sünneti ittihaz etmiş bir mür17;mine "sana hiç yakışmamış" demek ![]() 60- Hakkında nas (Ayet-Hadis) olduğu açıkça bilinen, ayrıca icma ve selefi salihiyn efendilerimizin, Şahr17;ı Nakşi Bendi Abdulhaliki Gucduvani, İmamı Rabbani ve daha binlerce İslam büyüklerinin kail oldukları, kabul ettikleri Rabıta hakkında ileri geri laf etmek ve küfürdür, demek ![]() 61- "Peygamber gelse kararımdan beni caydıramaz" demek ![]() 62- "Bu işin inşAllahı maaşAllahı yok artık" demek ![]() 63- "İşte küfrün adını günah koymuşlar ![]() ![]() 64- "Oruç tutup namaz kılmak neye yarar benim kalbim temiz" demek ve farzları hafife almak ![]() 65- "İslam dini dünya işlerini geriletmiştir" demek ![]() 66- Melaike-i kiramdan herhangi birine günah isnadında bulunmak (Harut ve Marut gibi) 67- Hastalanmıyan birisine: "Seni Allah unuttu" demek ![]() 68- Gelecekten haber verdiğini iddia eden kimseyi tasdik etmek doğru söylüyor demek ![]() 69- "Eğer bu işi ben yapmış isem kâfirim" demek ![]() 70- Yalan olduğunu bildiği halde "Allah biliyor ki seni oğlumdan daha çok seviyorum" demek ![]() 71- "Allahım! rahmetini bana vermekle cimrilik etme" demek ![]() 72- "Allahr17;ın hiç işi kalmamışta bu gibi şeyleri mi yaratıyor" demek ![]() 73- "Allah falan kuluna şu kadar veriyor bana ise şu kadar veriyor ![]() ![]() 74- "Ben bu kadar iyilikte ve hayırda bulunuyorum bütün belalar yine bana geliyor ![]() ![]() 75- "Cinleri olacakları biliyor" demek ![]() 76- "Eğer ahirette Allah hakkı ile hükmederse senden hakkımı alırım" demek ![]() 77- "Falan kimse peygamber olsa idi ben iman etmezdim" demek ![]() 78- "Eğer Adem Aleyhisselam buğdaydan yemese idi biz eşkiya olmazdık" demek ![]() 79- "Falan kimse peygamber olsa idi yine de yalan konuşurdu" demek ![]() 80- Birisini döverken "dövme" denilse o da "Gökten dövme diye ses gelse yine bırakmam" demek ![]() 81- Kurr17;anın Arapça olmayıp başka bir lisanla olduğunu iddia etmek ![]() 82- Kurr17;anın bazı ayetlerini alaya almak ve mesela "Ben namazımı yalnız kılarım ![]() ![]() 83- Namaz kıl diyen kimseye: "Sabret Ramazan gelsin kılarız" demek ![]() 84- Zikirlerle alay etmek ![]() 85- Bir günahı işlerken besmele çekmek ![]() 86- Abdestsiz olarak bilerek namaz kılmak ![]() 87- "Eğer Allah Cenneti bana verse, sensiz girmem" demek ![]() 88- "Falan adamla Cennete bile girmem" demek ![]() 89- "Falan kimse kıble olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek ![]() 90- Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak ![]() 91- "Ramazan bitti artık namazı rafa koydum" demek ![]() 92- Alim kıyafetine bürünüp yüksek bir yere çıkarak alay tariki ile konuşma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek ![]() 93- Boşanma hakkında : "Ben talak malak bilmem" demek ![]() 94- "Hırıstiyanlık Yahudilikten daha hayırlıdır" demek ![]() 95- Yakını ölen kimsenin ![]() ![]() 96- Meşru bir sebep olmadığı halde bir kimse için "Şu adamın kanı helaldir ve mübahtır" demek ![]() 97- "Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek ![]() 98- Yabancı bir kadına bakıpta : "Güzele bakmak sevaptır" demek ![]() 99- Ahiretten bahseden kimseye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|