![]() |
Hadi Hırsızlık Öğrenelim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadi Hırsızlık Öğrenelim!Hadi hırsızlık öğrenelim! “İyi bir mürşit gönül hırsızıdır ![]() Geçenlerde bir dostum iyi bir mürşidi böylece tarif edince, uzun bir süre hırsızlık yöntemleri üzerinde düşünmek zorunda kaldım ![]() Özellikle 'hırsızlık' diye vurgulamıştı sözün sahibi ![]() İnsanları doğruya yöneltmek için, kalplerine hakkın sevgisini koymak için gönüllerini çalmak gerekiyordu, gönüllerini habersiz almak gerekiyordu, gönüllerine habersiz girmek gerekiyordu… Düşündüm ki, hırsızların kullandığı bütün yöntemler; iyi bir dostluk için de, sevimli ve sevgili bir eş olmak için de işe yarayabilir ![]() Aklıma gelen bütün hırsızlık yöntemlerini sıralıyorum aşağıya… Bakalım siz hangilerine cesaret edeceksiniz? Kapı kapalıysa vazgeçmeyeceksin ![]() Dostu olmak istediğin insan, sevgisini kazanmak istediğin ve sevgini ifade etmek istediğin eşin, gönlünün kapılarını bir hırsıza karşı kapattığı kadar sıkı sıkıya kapatmış olabilir mi? Elbette ki hayır! Biraz aralıktır kapı, hatta anahtarı üzerinde yahut kasıtlı olarak paspasın altına konulmuştur ![]() ![]() ![]() İşte tam bu noktada bir hırsız edası takınmalısın, yarı açık bırakılmış, anahtarı üzerinde unutulmuş kapıları bile açmaya niyetli olacaksın ![]() ![]() Eve kimsecikler yokken gireceksin ![]() ![]() ![]() Onu herkesin terk ettiği zamanda tercih etmelisin ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç umulmadık zamanları kollayacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle zamanlarda, kimse hırsız beklemez; tıkırtılara kulak vermez ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle bir hırsızlık için çoğunluğun yaşadığı hayat tarzından farklı yaşaman gerekir ![]() ![]() ![]() Herkesin yaptığını yapmaman, herkesin yapmadığını yapman gerekir ![]() ![]() ![]() Çoklarının tercih ettiğini terk ediyor olmalısın ![]() ![]() ![]() İçeride sessiz olacaksın; parmaklarının ucunda dolaşacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen de gönlün içine, gönlün sahibine fark ettirmeden gireceksin ![]() ![]() Sözünü, hırsızın ayaklarının ucunda dolaşması gibi, hece hece tartarak söyleyeceksin ![]() ![]() ![]() Yükte hafif, pahada ağır şeyler arayacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() Sen de bir gönlün odacıklarına girdiğinde, gönül sahibinin de unuttuğu kıymetli şeyleri görmelisin ![]() ![]() Onların eksikliği ile ne kadar çok kaybetmiş olabileceğini ona öğretmelisin ![]() Kendini ev sahibi zannedip, yükte ağır şeylere gönül veren muhatabını, pahada ağır şeyler konusunda uyaracaksın ![]() Bir hırsızın bakış açısıyla bakacaksın dünya nimetlerine, ötelere taşıyabileceğin pahada ağır şeyleri göreceksin, herkesin burada yığdığı yükte ağır şeyleri önemsemeyeceksin ![]() Sen kıymetli şeyleri omzuna yüklendiğinde o bunları öğrenmiş olacak nasılsa? Senai Demirci alıntı-akrep1 |
![]() |
![]() |
|