![]() |
Çakmak - Çakmak Nedir - Çakmak Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çakmak - Çakmak Nedir - Çakmak Hakkındaçakmak -ğı isim 1 ![]() "Nasıl oldu bilmem, eğilip yakarken çakaralmaz çakmak kıvılcım çıkardı ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() çakmak (II) -ğı isim, tıp (***) Kuruduğunda kalın kabuk bağlayan kabarcıklarla beliren ve genellikle yüzde çıkan bir deri hastalığı ![]() çakmak (III) -ar (-i, -e) 1 ![]() "Çiviyi tahtaya çakmak ![]() ![]() 2 ![]() "İsa'nın ruhu eğer bugün içinden çıkmış olduğu yere inerek bu sahneyi görseydi, kim bilir patriklerini hangi oduna çakardı ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() "Atı çayıra çakmak ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() "Bütün gözler çakar şimşekler gibi parlıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() "Bir tanesi altısına yeterken, ben altı kurşunu bir tanesine çakıverdim ![]() ![]() ![]() 7 ![]() "Vallahi çaktı mı çakmadı mı anlayamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() "Ay, bu kadın İngilizceden de çakıyor mu?"- N ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() "Kalp parayı birisine çakmak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|