|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çocuğum, sinirlendiğinde, veriyor, zarar |
Çocuğum Sinirlendiğinde Kendine Zarar Veriyor |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Sinirlendiğinde Kendine Zarar VeriyorÇocuğum sinirlendiğinde kendine zarar veriyor Kızım sinirlenince saçlarını koparıyor Saçlarını yolarken sanki canı hiç acımıyor ama ben çok huzursuz oluyorum Onu nasıl vazgeçirebilirim? G K /AnkaraSaç yolarak tepki veriyorlar Saç yolma; özellikle mükemmelliyetçi anne ya da baba tutumlarından kaynaklanan ve çocuğun dürtülerini, duygularını kontrol edemeden verdiği davranışsal bir tepkidir Bu durum, genelde kendini sözel olarak ifade edemeyen ve stresle baş edemeyen çocuk ya da kişilerde daha çok görülür "Geçer" diye düşünülen bu davranış problemi, zamanında müdahale edilmezse ileriki yaşlara kadar giden uzun bir sürece yayılabilir KARARLI OLMALISINIZ Psikiyatr tanımlamasından sonra iki yönlü tedavi şekli uygulanır Gerekli görülürse ilaç tedavisi ve davranış eğitimine başlanır Net, istikrarlı ve kararlı olmak ve çocuğu bu davranışın yerini alacak başka bir şeye yönlendirmek gerekir Duygularını ifade edeceği ortamlar yaratmak öncelikli çalışmalar arasında olmalıdır
|
|
Çocuğum Sinirlendiğinde Kendine Zarar Veriyor |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Sinirlendiğinde Kendine Zarar VeriyorEvet bende sinirlendigimde uzuldugumde saclarimi kopariyordum ama tedaviye basladim gunde 40 tel sac kopariordum ama bunu ayda 30 tele indirdim cok kolay sanmayin cok zor
|
|
|
|