Sütteki Asıl Tehlike Ne? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütteki Asıl Tehlike Ne?Tarım Bakanlığının piyasadaki sütlerde antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğu ve bunun da kanser riski oluşturduğu açıklamasına Dr Yavuz Dizdardan sert eleştiri geldi: “Asıl tehlike süt üreten hayvanlarda GDOlu yem kullanılmasıdır ” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin piyasadaki sütlerde kanser riskini artıran antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğunu açıklamasının ardından akıllarda “Sağlıklı süt hangisi?” sorusu uyandı Pudra com'a konuşan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Dr Yavuz Dizdar, Bakanlığın sütte antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunmasını tehlike olarak göstermesinin marjinal bir yaklaşım olduğunu belirterek, sütteki asıl tehlikenin hayvan beslenmesinde GDOlu yem kullanımı olduğunu söyledi Dizdar, “Bakan Ekerin sütteki kanser tehlikesi konusunda yaptığı açıklama amacını aşmıştır Asıl amaç GDOlu hayvan yemlerini yaygınlaştırmaktır Bu da sağlık açısından antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1den daha büyük bir sorundur” dedi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sütte kanserojen etkili antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğunu açıklamasını eleştiren Dizdar, “Bakanlık bu açıklamayı yaparken herhangi bir veri sunmamıştır Ne kadar tetkik yaptığını açıklaması gerekir” şeklinde konuştu Ayrıca GDOlu yem ile beslenen hayvanlardan elde edilen sütün mama endüstrisinde kullanıldığını iddia eden Dizdar, sağlıkta tehlike yaratan GDOlu yem kullanımının durdurulması gerektiğinin altını çizdi
|
|
|
|