Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cilde, etkenler, veren, zarar

Cilde Zarar Veren Etkenler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cilde Zarar Veren Etkenler



Cilde zarar veren süreçler etkenler

Her an cildinize gözle görülür şekilde zarar veren üç kimyasal sürecin etkisi altındasınız Yaşam biçiminizde yapacağınız değişiklikler ve doğru ürün seçimleriniz, bu yıpranma sürecini kontrol altına almanıza yardımcı olur



KOLAJEN YİYEN ENZİMLER
Sebebi: Cildin doğal anatomisi
Ne yapar? Cildin destekleyici yapısına hasar verir
Neye yol açar? Ciltte sarkma, çizgiler, kırışıklık Genç bir ciltte kolajen üretimi oldukça yüksek bir seviyededir ve kolajen kırılması da neredeyse yok gibidir Ancak yaş ilerledikçe kolajen üretimi büyük oranda azalır ve kolajen düşmanı olan MMP adlı enzimler artarak cildin temel destek yapısının bozulmasına yol açar Özellikle maruz kalınan UV ışınları ve kızarma, MMP enzimlerinin artışını hızlandırır Bu durumu; üzüm çekirdeği özü, yeşil ve beyaz çay özü gibi antioksidanlar ile kontrol altına alabilirsiniz
ÇÖZÜM İÇİN:
UV ışınları erken yaşlanmanın başlıca tetikleyicisidir (MMP'lerin artmasına da neden olur) Bu nedenle güneş ışınlarından korunmak ilk ve kesin şarttır Kullanacağınız ürünü seçerken geniş spektrumlu olmasına dikkat edin Tabii bir de sizi hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı iyi bir şekilde koruduğundan emin olun

SERBEST RADİKAL HASARI
Sebebi: Çevre
Ne yapar? Hücrelerin paslanmasına neden olur
Neye yol açar? Mat, cansız bir cilt Yaş ilerledikçe cildin antioksidan savunma sistemi zayıflar ve serbest radikallerin yarattığı oksitlenme ile baş edemez hale gelir Bu doğal sürecin sonunda oluşan serbest radikaller son derece kararsızdır ve tüm vücut hücrelerini yakarak, iltihaplandırarak ya da çürüterek DNA'nın bozulmasına sebep olur
ÇÖZÜM İÇİN:
Hangi meyve ve sebzelerin daha yüksek antioksidan değerine sahip olduğundan emin olamadığınız anda rengine bakın Daha koyu ve daha canlı renge sahip olan sebze ve meyveler (ıspanak, dut, domates) daha yüksek antioksidan değerlerine sahiptir ve hücrelerinizi hem iç hem de dış etkilerden korur

GLİKASYON
Sebebi: Aşırı şeker kullanımı
Ne yapar? Dokuyu bozar
Neye yol açar? Sıkılık ve elastikiyet kaybolur Vücut, enerji almak için yediğimiz şekeri metabolize eder ama yakıt olarak kullanılamayan şeker fazlası cildin genç görünümünü hasara uğratır Kan şekeri yükselince, şekerler kolajenle bağ oluşturup cildin kırışabilir hale gelmesine sebep olabilir
ÇÖZÜM İÇİN:
Rafine şekerden vazgeçmek ilk adımdır Soya tüketimini artırmak da iyi bir adımdır Soya izoflavonları fazla şeker moleküllerini hapseder ve cilt üzerindeki zararlı etkilerini engeller (Newbeauty dergisi)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.